HomeΕΛΛΑΔΑΓερμανίδες τουρίστριες »έφαγαν πόρτα» στην Ακρόπολη

Γερμανίδες τουρίστριες »έφαγαν πόρτα» στην Ακρόπολη

Επειδή ήταν ντυμένες... αρχαίες Ελληνίδες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την οργή της εξέφρασε στην εφημερίδα »τα Νέα», η Λέιλα Πίνταγες, μία από τις Γερμανίδες τουρίστριες που την περασμένη εβδομάδα δεν κατάφεραν να μπουν στην Ακρόπολη επειδή ήταν ντυμένες… αρχαίες Ελληνίδες .

«Αν ήταν στο Μαρόκο, στη Σαουδική Αραβία ή στο Ντουμπάι θα ήταν κατανοητό. Αν έμπαινα σε τζαμί στο Ιράν θα ήμουν προετοιμασμένη. Όμως είναι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν μπορεί να μας λένε ότι για την είσοδο στην Ακρόπολη υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας» δηλώνει η Λέιλα Πίνταγες, διάσημη σχεδιάστρια μόδας στο Βερολίνο.

«Παντρεύομαι στις 22 Ιουνίου», προσθέτει η Ντεζιρέ Κένινγκ, για χάρη της οποίας οργανώθηκε το ταξίδι στην Αθήνα.
Επειδή οι φίλες μου ξέρουν ότι είμαι μεγάλη φαν της Ελλάδας, οργάνωσαν για μένα ένα ταξίδι -μπάτσελορ στην Αθήνα. Μείναμε για δύο νύχτες στην πόλη και περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε την Ακρόπολη καθώς, όπως σας είπα, λατρεύω την Ελλάδα. Κάποιες από εμάς είχαμε ξαναέρθει, όμως για τις περισσότερες ήταν η πρώτη φορά», επισημαίνει η Ντεζιρέ Κένινγκ.

«Είχαμε συνεννοηθεί με μία ελληνίδα φωτογράφο να μας συνοδεύσει στην Ακρόπολη για να βγάλει μερικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας ως ανάμνηση για το γάμο της Ντεζιρέ. Είχαμε ντυθεί όλες αρχαίες Ελληνίδες. Είμαι επαγγελματίας σχεδιάστρια και ετοίμασα τα ρούχα με μεγάλη φροντίδα. Στον δρόμο για τον αρχαιολογικό χώρο ήταν σαν πάρτι. Όλος ο κόσμος μας μιλούσε, μας έβγαζαν φωτογραφίες, έδινε συγχαρητήρια στη νύφη», εξηγεί η Λέιλα Πίνταγες.

Η κυρία στην είσοδο μας είπε ότι δεν ήμασταν ντυμένες κατάλληλα, ότι είμαστε πολύ γυμνές» συμπληρώνει η Ντεζιρέ Κένινγκ.

«Δεν είναι αλήθεια. Σύντομα πολλοί άλλοι με λιγότερα ρούχα ή φορώντας σορτς μπήκαν στο χώρο. Θέλαμε να δείξουμε πόσο όμορφη είναι η ιστορία της χώρας σας και να εκφράσουμε το σεβασμό μας. Δεν είχαμε πρόθεση να κάνουμε κάτι κακό, απλώς διασκεδάζαμε. Καμία από εμάς δεν ήταν αγενής ή πιωμένη, το οποίο θα καταλάβαινα ως αιτία άρνησης της εισόδου. Κι όμως…» προσθέτει η ίδια.

Μάλιστα, η Ντεζιρέ Κένινγκ καταγγέλλει ότι οι υπεύθυνοι αρνήθηκαν να τους επιστρέψουν τα χρήματα για τα εισιτήρια τα οποία είχαν κλείσει online. «Δεν μας άφηναν να μπούμε μέσα και αρνήθηκαν να μας δώσουν τα χρήματα. Νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά αυτή ήταν ρατσιστική. Δεν μπορώ να βρω άλλη αιτία. Στο χώρο υπήρχαν πολλές πινακίδες: Μην τρώτε παγωτό, μην φέρνετε σκυλιά κλπ. Πουθενά δεν υπήρχε σήμανση για το ντύσιμο. Γι’ αυτό το ταξίδι ξοδέψαμε 2.500 ευρώ και μόνο για την επίσκεψη στην Ακρόπολη 200 ευρώ. Είχαμε κανονίσει το φωτογράφο, είχαμε φτιάξει τα ρούχα, το περιμέναμε τόσο καιρό. Και όμως δεν μας ζήτησαν μια συγγνώμη Ήταν κρίμα την πρώτη μου φορά στην Αθήνα , σε ένα κατά τα άλλα όμορφο ταξίδι, να έχω αυτή την εμπειρία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση στις Γερμανίδες τουρίστριες έγινε επειδή είχαν μαζί τους επαγγελματία φωτογράφο χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια. Κύκλοι του υπ. Πολιτισμού επεσήμαναν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίσεις στο χώρο πρέπει να εγκρίνονται από την Εφορία Αρχαιοτήτων και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και σχολίασαν ότι η προφορική διαβεβαίωση για ιδιωτική φωτογράφιση δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από γραπτή δέσμευση.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση