HomeHL-9Λονδίνο: Διεθνή βραβεία για το ελληνικό ελαιόλαδο και το μέλι

Λονδίνο: Διεθνή βραβεία για το ελληνικό ελαιόλαδο και το μέλι

Σημαντικές διακρίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους έφυγαν πολλές ελληνικές εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου (London International Olive Οil Competitions 2019), που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο Λονδίνο.

Από την Ελλάδα υπήρξαν 110 συμμετοχές, εκ των οποίων βραβεύτηκαν (με πλατινένια, χρυσά, αργυρά και χάλκινα βραβεία) σε διαφορετικές κατηγορίες έντασης και ποιότητας ελαιόλαδου 40 εταιρείες, που προέρχονταν κυρίως από την Κρήτη, την Καλαμάτα, τη Μυτιλήνη και τη Χαλκιδική.

Φετινή έκπληξη, ήταν δύο χρυσά βραβεία που κατέκτησαν επιχειρήσεις ελαιόλαδου από την Αλεξανδρούπολη.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος περισσότερες από 400 επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, περισσότερες από 15 ελληνικές εταιρείες διακρίθηκαν σε ξεχωριστά βραβεία που αφορούν την ετικέτα και την παρουσίαση της συσκευασίας τους (χωρίς να κρίνονται για το περιεχόμενο).

Εξάλλου, φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε, παράλληλη Βράβευση Μελιού (London Honey Awards 2019), με συμμετοχή περίπου 150 εταιρειών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Από την Ελλάδα συμμετείχαν πάνω από 30 επιχειρήσεις που συγκέντρωσαν 17 βραβεία από τα συνολικά 65, μεταξύ των οποίων και δύο πλατινένια για ελληνικό μέλι ελάτης (Ευρυτανία και Χελμός).

Οι ελληνικές εταιρείες προέρχονταν κυρίως από Κάλυμνο, Άνδρο, Κρήτη, Λακωνία, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Βόρεια Ελλάδα.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση