HomeΕΚΛΟΓΕΣΕγκαίνια για το εκλογικό κέντρο του Πέτρου Ινιωτάκη

Εγκαίνια για το εκλογικό κέντρο του Πέτρου Ινιωτάκη

Παρουσία πλήθους κόσμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αφορμή για να εισπράξει ο συνδυασμός «Συν+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» και «Άμεση Δημοκρατία» και ο Πέτρος Ινιωτάκης προσωπικά, τη θερμή και ευρεία αποδοχή του κόσμου στάθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, στη Χρυσοστόμου 9.

Η τελετή των εγκαινίων, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, παρακολούθησε πλήθος κόσμου ο οποίος δε σταμάτησε να εύχεται στον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα.
unnamed
Με την ίδια διάθεση ευφορίας και αισιοδοξίας οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των δύο παρατάξεων επικοινωνούσαν και αλληλεπιδρούσαν με όλους όσους πέρασαν από το εκλογικό κέντρο δηλώνοντας τη στήριξή τους.
unnamed2
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Ινιωτάκη.

Ο Πέτρος Ινιωτάκης με συναισθήματα χαράς και με αίσθηση ευθύνης για την εκπροσώπηση των συμπολιτών του είπε απευθυνόμενος σε αυτούς. «Η πολιτική είναι ένας συναρπαστικός τρόπος να προσφέρεις στο σύνολο και να αισθανθείς τον εαυτό σου μέσα σε αυτό. Είναι το κλειδί για να φέρεις νέες ποιότητες στη ζωή των συμπολιτών σου. Είναι, επίσης, και ένας χώρος για να γνωρίσεις βαθιά τους συνανθρώπους σου, να συνδεθείς μαζί τους. Γι αυτό χαίρομαι πρωτίστως που γνώρισα σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά τόσο πυκνό σε δράση και συναισθήματα, τους συνοδοιπόρους μου για τον δήμο Ηρακλείου, τους συνυποψήφιους μας. Το κοινό μας ταξίδι μόλις ξεκίνησε και θα είναι πρωτόγνωρο για όλους μας!

Είμαστε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Για εμάς αυτές είναι μέρες μεγάλης κινητικότητας αφού ζητάμε την ψήφο, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Είναι μέρες και προεκλογικής οργανωτικής έξαψης. Λένε ότι όσοι δεν έχουν παντρέψει παιδί και δεν έχουν κτίσει σπίτι δε γνωρίζουν από ζόρι… ας μου επιτρέψετε να προσθέσω ότι όσοι δεν έχουν κάνει προεκλογικό αγώνα, επίσης, δεν το γνωρίζουν! Η οργάνωση σε πολλαπλά επίπεδα, η υπερνίκηση άπειρων επιπλοκών της τελευταίας στιγμής, ο συντονισμός διαφορετικών προσωπικοτήτων είναι μια γοητευτική αλλά και ταυτόχρονα εξαντλητική διαδικασία. Όμως σε όλους εμάς κυριαρχεί το συναίσθημα της χαράς, διότι είμαστε μέτοχοι μιας κοινής προσπάθειας και κοινωνοί μιας νέας αυτοδιοικητικής πρότασης που ξεφεύγει από τις συμβατικές επιλογές και νόρμες και νομοτελειακά- θα το δείτε μελλοντικά- θα συμπαρασύρει με το ρεύμα της όλο το αυτοδιοικητικό περιβάλλον.

Για τους συμπολίτες μας, από την άλλη, είναι μέρες βαθιάς περισυλλογής-τουλάχιστον αυτό είναι το πρέπον- αφού σε λίγες ημέρες το Ηράκλειο θα έχει την ευκαιρία να τραβήξει φρένο, να αλλάξει ορίζοντα και να αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα. Η αστική δημοκρατία μας δίνει αυτήν την επιλογή, την μοναδική δυνατότητα κάθε φορά την ημέρα της κάλπης. Γι αυτό η μέρα των εκλογών έχει ειδική φόρτιση, είναι μέρα ορόσημο! Είναι η μέρα που θα καθορίσει τις επόμενες για τον δήμο μας, τη δημοτική ζωή, την καθημερινότητά μας! Αναρωτιέμαι ποιος στα αλήθεια δεν αναζητά μια πραγματικά καλύτερη ζωή γι αυτόν και την οικογένειά του; Γι αυτό, παρά τις σειρήνες και τις υποσχέσεις, παρά τους συγγενικούς δεσμούς και τις κουμπαριές ο καθένας και η καθεμία μας θα πρέπει με πυξίδα ΜΟΝΟΝ τη συνείδησή του να εκλέξει τους εκπροσώπους του και να αναλογιστεί ποιος πραγματικά μπορεί να ηγηθεί του δήμου και να επηρεάσει κατά τρόπο θετικό τις ζωές των Ηρακλειωτών.

Ζούμε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, την εποχή της τεχνητής νοημοσύνης, ο κόσμος μας τρέχει με μεγάλες ταχύτητες. Δεν έχουμε το περιθώριο να επιλέξουμε τη στασιμότητα, δεν έχουμε το περιθώριο να αντιμετωπίζουμε τις συνεχείς προκλήσεις φοβικά και ευθυνοφοβικά, δε γίνεται να στεκόμαστε με ηττοπάθεια απέναντι στο τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας. Από την άλλη δεν έχουμε το περιθώριο της επιστροφής στο παρελθόν που έχουμε αφήσει πίσω μας πλέον, δεν έχουμε το περιθώριο να επαναφέρουμε πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν ξεπεραστεί από την εποχή και τις ανάγκες της.

Με βατήρα την ανοικτή πολιτική σκέψη , ανοίγουμε το Ηράκλειο σε νέους ορίζοντες, σε νέες ταχύτητες. Ανοίγουμε το Ηράκλειο στις συμμετοχικές διαδικασίες, αξιοποιούμε τις δεξιότητες των ομάδων της πόλης. Όλα εμφανίζονται, αναμετριόνται και συναποφασίζονται κάτω από το δημοκρατικό φως που δεν αφήνει σκιές!.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση