HomeCity Guide«Χρυσή Κλωστή» παράσταση για παιδιά

«Χρυσή Κλωστή» παράσταση για παιδιά

Στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα από τη μαγεία της αφήγησης, τη γοητεία της μουσικής και τις ποικίλες μεταμορφώσεις ο κάθε χώρος μπορεί να μετατραπεί σε σκηνή, όπου παιδιά και ηθοποιοί ταξιδεύουν έξω από τον τόπο και τον χρόνο! Στη σκηνή του Θεάτρου Κάτω ένα τέτοιο ταξίδι θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 17:30 το απόγευμα, και την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι. Με ένα ιταλικό παραμύθι, σε διασκευή των Βασίλη Παύλου και Βιβής Λάμπουρα, με υπέροχη μουσική που ερμηνεύεται ζωντανά, η πρωτότυπη αυτή θεατρική ομάδα υπόσχεται ένα απολαυστικό και ποιοτικό θέαμα! Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών ως και την Ε΄ Δημοτικού.

Μία διαδραστική παράσταση σε μεσαιωνικό κλίμα. Ένας συνδυασμός μικρού θεάτρου και διαφόρων ειδών κούκλας, μέσα στα πιο παραμυθένια σκηνικά: τις pop up σελίδες ενός ασυνήθιστα μεγάλου βιβλίου!

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για πριγκίπισσες, βασιλιάδες, δράκους και ιππότες. Υπάρχει όμως και ένας μύθος που μιλάει για έναν ράφτη που κάθε βράδυ έκλεινε βιαστικά το μαγαζί του και ανέβαινε στη σοφίτα, κλείδωνε την πόρτα, τραβούσε τις κουρτίνες και άναβε ένα κερί για να εξασκηθεί σ’ αυτό που πραγματικά αγαπούσε…

Στην όμορφη και ήσυχη πολιτεία, ο πιστός του βοηθός ζει μια απολύτως κουραστική καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται, όμως, όταν ο ράφτης ανακαλύπτει τη δύναμη της χρυσής κλωστής και φανερώνει πως η εξουσία, σε ακατάλληλα χέρια, γίνεται η πιο μεγάλη φυλακή. Ο πιστός βοηθός καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να του ξεφύγει, ενώ παράλληλα πολεμάει για τις αξίες της αγάπης, της οικογένειας και της αξιοπρέπειας αποδεικνύοντας πως, όποιος εργάζεται σκληρά, μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τον δάσκαλό του.

Τιμή εισιτηρίου: 8€ (5€, μειωμένο)

Παίζουν: Χρήστος Συρμακέζης, Πόπη Δακανάλη

Διασκευή: Βασίλης Παύλου, Βιβή Λάμπουρα

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παύλου

Σκηνικά: Πάνος Ιωαννίδης

Κατασκευές φιγούρων: Λάμπουρα Βιβή

Κοστούμια: Μουσική: Κώστας Λιβαντσινός

Προβολή & Επικοινωνία: Θέατρο Κάτω

Λίγα λόγια για τον Βασίλη και τη Βιβή

Ο Βασίλης Παύλου και η Βιβή Λάμπουρα είναι ένα δημιουργικό ζευγάρι εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εδώ και χρόνια ταξιδεύουν στην Ελλάδα, δουλεύοντας σε σχολεία της επικράτειας, δοκιμάζοντας και μαθαίνοντας μέσω του θεάτρου στην εκπαίδευση. Δραστηριοποιούνται στον χώρο των παιδικών παραστάσεων ως σκηνοθέτες και συγγραφείς, έχοντας επίσης επιμεληθεί διάφορα πολιτιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα, αποκλειστικά και μόνο για παιδιά. Με έμπνευση από τα σύγχρονα φεστιβάλ του εξωτερικού και μέσω της διαρκούς αναζήτησης εναλλακτικών τρόπων παρουσίασης παραμυθιών, αναλαμβάνουν φέτος αυτό το ξεχωριστό εγχείρημα!

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6987107922

Διαφήμιση
Διαφήμιση