Ληστεία με ψεύτικο – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – όπλο έκανε ένας άνδρας γύρω στη μία και μισή μετά το μεσημέρι, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Άγιο Νικόλαο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 33χρονος μπήκε στο βενζινάδικο στην είσοδο του Αγίου Νικολάου και με την απειλή του όπλου που κρατούσε ανάγκασε τον υπάλληλο να του παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο ΙΧ αυτοκίνητο που είχε μαζί του και τράπηκε σε φυγή.

Ο υπάλληλος του πρατηρίου ωστόσο, χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον ένοπλο ληστή. Ο δράστης της ληστείας εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κοντά στη σήραγγα του Βραχασίου όπου και ακινητοποιήθηκε.

Από την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα ψεύτικο όπλο, το οποίο και είχε χρησιμοποιήσει για να απειλήσει τον υπάλληλο του βενζινάδικου καθώς και μια σακούλα με τα χρήματα που είχε αρπάξει.

Ο επίδοξος ληστής συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών. Θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το ακριβές χρηματικό ποσό που είχε καταφέρει να αποσπάσει από το πρατήριο.

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας:
Συνελήφθη, σήμερα (15.05.2019) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, 33χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για ληστεία.
Ειδικότερα σήμερα (15.05.2019) το μεσημέρι, ο 33χρονος με την απειλή όπλου αφαίρεσε από επιχείρηση ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού χρηματικό ποσό.
Άμεσα αναζητήθηκε και εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ο 33χρονος ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο, το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό και άλλα αντικείμενα ( μάσκα, γάντια κ.λ.π.)
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση