HomeHL-SportsΓιώργος Βασιλειάδης: «Οι ομάδες δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, αλλά για να συντηρούν στρατό»

Γιώργος Βασιλειάδης: «Οι ομάδες δεν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο, αλλά για να συντηρούν στρατό»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να τιμωρήσει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της... επίσκεψης στον Αναστόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις ομάδες έριξε την ευθύνη για τη βία στα γήπεδα ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έφερε ως παράδειγμα τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου».

Μάλιστα, άφησε ξανά σαφείς αιχμές, σημειώνοντας ότι οι ομάδες «δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό».

Όπως είπε χαρακτηριστικά την Τρίτη στην ΕΡΤ: «Οι ομάδες έχουν την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν στα γήπεδα. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό.

Δυστυχώς οι ίδιες οι ΠΑΕ και η ομοσπονδία δεν είναι διατεθειμένες να διαφυλάξουν το προϊόν. Δείχνουν σα να μη θέλουν τον κανονικό φίλαθλο μέσα σε αυτή τη διαδικασία.

Στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία, με απόλυτη ευθύνη των ΠΑΕ η ευκαιρία να μπει κανονικός κόσμος και να είναι ένα πρόκριμα για την επόμενη χρονιά.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα της βίας. Η καραμέλα ότι η αστυνομία φταίει για τα πάντα, καταρρίφθηκε μετά τον τελικό του Σαββάτου. Είμαι αισιόδοξος ότι με τη νέα ηγεσία της Super League θα μπορούμε να έχουμε και ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την ασφάλεια.

Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα. Για να αλλάξει κάτι πρέπει να αλλάξουν και οι παράγοντες. Δεν βλέπω ιδιαίτερα διάθεση να αλλάξουν. Δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά για να συντηρήσουν έναν στρατό που πολλές φορές τον χρησιμοποιούν ως κομματικό στρατό. Όχι για να φτιάξουν ένα προϊόν για το οποίο θα κερδίζουν οικονομικά».

Όσον αφορά τον ρόλο της Πολιτείας, επεσήμανε: «Η Πολιτεία πρέπει να φτιάξει και φτιάχνει ένα πλαίσιο αρκετά σκληρό αλλά και σύγχρονο για να μπορεί να βοηθήσει το οργανωμένο ποδόσφαιρο να προχωρήσει.

Στα θέματα της βίας νομοθετήσαμε αρκετά αυστηρές διατάξεις που σκοπό έχουν να αποκλείσουν τους ταραξίες δια παντός από τα γήπεδα.

Ευχή μας η δικαιοσύνη να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που έχουμε δημιουργήσει για να μπορέσουμε να αποκόψουμε τους ταραξίες από τα γήπεδα».

Για το VAR, είπε: «Το VAR έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια ώστε να διασφαλίσουμε την όσο δυνατή μεγαλύτερη καθαρότητα των πραγμάτων».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στην… επίσκεψη στο σπίτι του Παναγιώτη Αναστόπουλου, αλλά και τα όσα ακολούθησαν, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα.

«Έχουμε εξιχνιάσεις σε όλες τις υποθέσεις, με τελευταία την ταυτοποίηση ατόμων που επιτέθηκαν στον διαιτητή. Περιμένουμε από την δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα και να οδηγήσει εκεί που τους αξίζει και τους ηθικούς και τους φυσικούς αυτουργούς», ξεκαθάρισε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση