HomeΕΚΛΟΓΕΣΣτο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Ηλίας Λυγερός

Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο ο Ηλίας Λυγερός

«Ηράκλειο – Ενεργοί Πολίτες»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος  της κίνησης  «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός μαζί με  υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους  και συναντήθηκαν με τον Πρύτανη, τον κοσμήτορα ,διδάσκοντες και εκπροσώπους των συλλόγων προσωπικού.

mpk2

Ο πρύτανης Νίκος Κατσαράκης μίλησε για τη «νέα εποχή» του Πανεπιστημίου ενημερώνοντας για τις αλλαγές στην  ακαδημαϊκή διάρθρωση του και τα γνωστικά αντικείμενα.  Δήλωσε επίσης ότι έχει κοινή πορεία και δράση με τον Ηλία Λυγερό και τους Ενεργούς Πολίτες στο χώρο των μηχανικών, υπήρξαν από την αρχή υποστηρικτές  στη μεγάλη και σημαντική προσπάθεια της μετεξέλιξης των ΤΕΙ  σε Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης.   Σημαντικό μερίδιο αυτής της επιτυχίας στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ,απέδωσε ο Πρύτανης στον Ηλία Λυγερό.

Το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης τόνισε ο Πρύτανης έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο των Ενεργών Πολιτών  με τους υποψηφίους  Τάσο Τσατσάκη, Μπάμπη Κουτρούλη,  Σπύρο Δοκιανάκη και Γιάννη Νεονάκη ( που υπηρέτησε παλιότερα εκεί ). Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Λυγερός από τη μεριά του δήλωσε ότι θα διευρυνθούν οι συνέργειες και οι συνεργασίες με το Μ.Π.Κ.  ώστε την επόμενη τετραετία να μην συζητάμε ξανά τα ίδια προβλήματα της πόλης του Ηρακλείου(καθαριότητα, κυκλοφοριακό, ύδρευση, ιστορικό κέντρο και παλιά πόλη)τα οποία θα λυθούν μέσα στην επόμενη τετραετία.

p1

Οι Ενεργοί Πολίτες νοιάζονται για την πόλη τους δήλωσε ο κ Λυγερός και έχουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα λύσεων για την βελτίωση της ζωής των πολιτών, με επιμέρους λύσεις και παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες για κάθε γειτονιά, που συνθέτουν το όραμα τους για την πόλη.  Δόθηκε η ευκαιρία στον  κ Λυγερό να αναφερθεί  και στην κοινωνική πολιτική του προγράμματος των Ενεργών Πολιτών που το χαρακτηρίζει  μια άλλη ευαισθησία στις ευάλωτες ομάδες των πολιτών.  Δεν χρειαζόμαστε, είπε,  αποταμίευση των οικονομικών αποθεμάτων, είναι απαραίτητο αυτά να διατεθούν στην κοινωνία με έργα για την τρίτη ηλικία (δημοτικό γηροκομείο), στους ανέργους, στους άστεγους και σε άλλες ευπαθείς ομάδες. Να δίνονται μόνιμες λύσεις στις ευάλωτες ομάδες και όχι να λειτουργούμε πρόσκαιρα και ευκαιριακά. Οι «Ενεργοί Πολίτες» είμαστε άνθρωποι που ανιδιοτελώς θέλουμε να προσφέρουμε στο Ηράκλειο χωρίς προσωπικές προσδοκίες.

p2

Στη συνέχεια ο Ηλίας Λυγερός και οι «Ενεργοί Πολίτες» επισκέφτηκαν  τις διοικητικές υπηρεσίες, τον Πρύτανη και τον κοσμήτορα της σχολής θετικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους της τοπικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας  για την προσπάθεια που καταβάλλουν και η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς, αλλά και τις δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

p3

Διαφήμιση
Διαφήμιση