HomeΚΡΗΤΗ«Μπήκαν» στη θάλασσα και είπαν όχι στα χημικά

«Μπήκαν» στη θάλασσα και είπαν όχι στα χημικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου μπροστά από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο πραγματοποιήθηκε σήμερα η νέα εν πλω διαμαρτυρία.

Έτσι πλήθος κόσμου και με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το σύνθημά τους «Καταστρέψετε τα χημικά όχι τη θάλασσα».

«Με την κίνηση αυτή», τονίζει η 47η σχολή ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκό Ομίλου Ηρακλείου, «εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, τωρινή ή μελλοντική, που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το περιβάλλον γενικότερα. Οφείλουμε να διαφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.

Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που μας αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση