HomeΚΟΣΜΟΣΙνδία: Διαδηλώσεις και επεισόδια στο Κασμίρ μετά τον βιασμό μιας 3χρονης

Ινδία: Διαδηλώσεις και επεισόδια στο Κασμίρ μετά τον βιασμό μιας 3χρονης

Λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Κασμίρ στην Ινδία ζητώντας να επιβληθεί η θανατική ποινή σε έναν άνδρα που βίασε ένα κοριτσάκι 3 ετών, καθώς φουντώνει η οργή για τη σεξουαλική βία στην περιοχή αυτή των Ιμαλαΐων που ελέγχεται από την Ινδία.

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι από αυτούς όταν οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν τα γκλομπ τους για να διαλύσουν το πλήθος που είχε αποκλείσει έναν αυτοκινητόδρομο. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους εκτόξευαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο βιασμός του νηπίου σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την αυτοκτονία ενός κοριτσιού που βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον πατέρα του. Καταστήματα, εταιρείες και σχολεία έμειναν κλειστά σήμερα στην περιοχή αυτή, μετά την απεργία που κήρυξε ο αυτονομιστής μουσουλμάνος ιεροκήρυκας Μουλάνα Μασούρ Αμπάς, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σεξουαλικά εγκλήματα. «Θέλουμε δικαιοσύνη για το θύμα», είπε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, που ήταν γείτονας της 3χρονης, την παρέσυρε σε ένα άδειο σχολείο και την βίασε την περασμένη Τετάρτη. Η μητέρα της άκουσε τις κραυγές της και την βρήκε μέσα σε μια τουαλέτα. Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση