HomeΕΚΛΟΓΕΣΣυγκίνηση στην επίσκεψη Κουράκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Συγκίνηση στην επίσκεψη Κουράκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Βρέθηκε στον χώρο απ΄ όπου ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Γιάννη Κουράκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5», συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους, βρέθηκε στον χώρο απ΄ όπου ξεκίνησε την πορεία του στα κοινά και τον οποίο υπηρέτησε από τη θέση του Προέδρου του ΕΚΗ από το 1987 έως το 1995.
2_kourakis_eki
Ο κ. Κουράκης, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Στέλιο Βοργιά, την Διοίκηση, συνδικαλιστικά στελέχη, εκπροσώπους πρωτοβάθμιων Σωματείων, εργαζόμενους και το προσωπικό του Εργατικού Κέντρου.

Ο Στ. Βοργιάς, καλωσόρισε τον κ. Κουράκη «στο σπίτι» του όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας της συμβολή του στους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ο κ. Κουράκης, εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή, τόνισε απευθυνόμενος προς τους συνδικαλιστές, ότι πάντοτε θα έχουν την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγώνες και στις διεκδικήσεις προς όφελος των εργαζομένων. Επεσήμανε παράλληλα την ανάγκη συνεργασίας για το καλό της πόλης.

Η Διοίκηση του δώρισε ένα βιβλίο στο οποίο περιλαμβάνεται η ιστορία του Εργατικού Κινήματος και η ίδρυση του ΕΚΗ, με μία αφιέρωση η οποία αναφέρει τα εξής: «Γιάννη, η ιστορία και η προσφορά σου δεν αφορά μόνο την πόλη του Ηρακλείου αλλά και την ιστορία του Εργατικού Κέντρου».
4_kourakis_eki
Ο Γιάννης Κουράκης δήλωσε:

«Ευχαριστώ όλους σας για την τιμή που μου κάνατε σήμερα. Με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι στον χώρο που ξεκίνησα τη συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου. μια Νοιώθω πάντοτε μεγάλη ηθική υποχρέωση απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους. Και θα έχετε πάντοτε την αμέριστη συμπαράσταση μου και αλληλεγγύη στους αγώνες σας για τα δικαιώματα σας.

Ο συνδυασμός μας ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 έχει θέσει στο επίκεντρο της στρατηγικής του το στόχο για ποιοτική ανάπτυξη. Επιδιώκουμε το συντονισμό των τοπικών φορέων για να δημιουργηθούν νέες δραστηριότητες με υψηλή προστιθέμενη αξία και σταθερές δουλειές με ικανοποιητική ανταμοιβή και ουσιαστικές εργασιακές σχέσεις. Προσανατολίζουμε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό σε πέντε κατευθύνσεις. Για κάθε κρίκο της αλυσίδας θέτουμε πλαίσιο ειδικών στόχων και διαμορφώνουμε δέσμη παρεμβάσεων. Στο πλαίσιο αυτό οι ειδικοί στόχοι μας είναι:

• Δημιουργία μιας νέας τουριστικής εμπειρίας με την αξιοποίηση όλων των στοιχείων της πόλης μας.
• Δημιουργία μιας ευφυούς πόλης με τις δικές μας δυνάμεις και με παράλληλη ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.
• Μετάβαση στην κυκλική οικονομία να γίνει με παράλληλο όφελος για την τοπική οικονομία.
• Αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και σύνδεση με τη τουριστική αγορά.
• Αξιοποίηση των δημοτικών ακινήτων.

Επίσης, το πρόγραμμα μας αποτυπώνει τις δεσμεύσεις μας για νέα έργα και δράσεις στο δήμο μας. Αναπλάσεις, αναβαθμίσεις των δημοσίων χώρων, ασφαλτόστρωση του βασικού δημοτικού οδικού δικτύου, έργα ύδρευσης άρδευσης και αποχέτευσης. Αλλά από τα έργα εκτός από την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας της πόλης θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας για όλους.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ

Παράλληλα, έχουμε αναλάβει δέσμευση, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση των υποδομών προσχολικής και σχολικής εκπαίδευσης καθώς και την αναβάθμιση των δομών κοινωνικής στήριξης με στόχο την ενίσχυση των υπηρεσιών προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Δεσμευόμαστε για:
• Ανάπτυξη και περισσότερες δουλειές,
• Σύγχρονες υποδομές,
• Στοχευμένη κοινωνική πολιτική.
Είμαστε στο πλευρό σας, σήμερα και την επομένη ημέρα. Πιστεύουμε ότι η έξοδος από την κρίση πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης αποκατάστασης των αδικιών και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Ας συνεργαστούμε Για την Ενότητα και το καλό της πόλης.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση