Στο δικαστικό μέγαρο Χανίων οδηγήθηκε ο 60χρονος άνδρας που χθες το μεσημέρι πυροβόλησε και σκότωσε με μία σφαίρα στο κεφάλι τον 43χρονο Κώστα Κατσουλάκη, πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου.

Ο 60χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης.

Κατά την μεταφορά του στο Δικαστικό Μέγαρο Χανιών ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους γιατί σκότωσε τον 43χρονο πατέρα ενός μικρού παιδιού, απάντησε: «Είχε ψευδορκήσει».

Το περιστατικό έγινε χθες, λίγο πριν από τη μία στο μεσημέρι, στο Βαμβακόπουλο Χανίων, όπου το θύμα διατηρούσε μίνι μάρκετ. Ο 60χρονος κατ’ ομολογία δράστης προσέγγισε την επιχείρηση του άτυχου Κατσουλάκη και αφού είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε στο κεφάλι τον 43χρονο.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο 60χρονος ενημέρωσε τις αρχές για την πράξη του. Ο ίδιος συνελήφθη ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε για να παραλάβει τον 43χρονο, ο οποίος όμως, παρά τις προσπάθειες διασωστών και γιατρών, άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο μεταξύ, η είδηση της δολοφονίας προκάλεσε σοκ στην ευρύτερη περιοχή του Ορθουνίου, καθώς το θύμα είχε δραστήρια και επιτυχημένη ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση. Μάλιστα, θα ήταν υποψήφιος και πάλι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αιτία της δολοφονίας φαίνεται να στάθηκε κτηματική διαφορά που είχε ο κατ’ ομολογία δράστης, με την Τοπική Κοινότητα του Ορθουνίου.

Ο ίδιος ωστόσο, και κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές με παραβατική συμπεριφορά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση