HomeΕΚΛΟΓΕΣΠαγκόσμια διάκριση Ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής

Παγκόσμια διάκριση Ελληνικού εκπαιδευτικού προγράμματος σεξουαλικής αγωγής

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με τον Φρίξο» που δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο αναφέρεται σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, καθώς επικεφαλής της ομάδας των δημιουργών βρίσκεται η υποψήφια ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μαργαρίτα Γερούκη.

Στη σχετική ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:

Με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία (www.worldsexology.org) θα τιμηθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» www.frixos.weebly.com.

Το πρόγραμμα που αφορά την πρώιμη σχολική ηλικία, σχεδιάστηκε από ομάδα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στο Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία του Δήμου Ρεθύμνης. Η παγκόσμια αυτή αναγνώριση ενισχύει την επιχειρηματολογία για συστηματική υλοποίηση προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στην Ελλάδα.

Επικεφαλής της ομάδας των εκπαιδευτικών του προγράμματος είναι η κα. Μαργαρίτα Γερούκη, εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και υποψήφια Ευρωβουλευτής με το Ποτάμι.

Το βραβείο θα παραλάβουν τον Οκτώβριο στο Μεξικό οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Γερούκη Μαργαρίτα, Βιταλάκη Έλενα, Τριαματάκη Αθηνά, Μαυράκη Δέσποινα και η εικονογράφος: Πέγκυ Φούρκα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση