HomeHL-9Έκαψαν ξερά κλαδιά στην ύπαιθρο και … έβαλαν φωτιά

Έκαψαν ξερά κλαδιά στην ύπαιθρο και … έβαλαν φωτιά

Σε Ηράκλειο και Ιεράπετρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ακόμη περιπτώσεις καύσης ξερών κλαδιών στην ύπαιθρο εξελίχθηκαν σε πυρκαγιά και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 8:50 το πρωί της Κυριακής στο Στόμιο Ιεράπετρας, καθώς άγνωστος προσπάθησε να καταστρέψει υπολείμματα καλλιεργειών τα οποία είχε τοποθετήσει σε βαρέλι.

Ωστόσο, οι φλόγες «ξέφυγαν» με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά. Επί τόπου έσπευσαν δύο πυροσβέστες του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιεράπετρας με ένα πυροσβεστικό όχημα, οι οποίοι λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Το δεύτερο περιστατικό, για το οποίο μάλιστα υπήρξε και βεβαίωση της σχετικής παράβασης, λόγω της αντιπυρικής περιόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην οδό Νίκου Πιτσουλάκη στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, η προσπάθεια καταστροφής υπολειμμάτων καλλιεργειών προκάλεσε πυρκαγιά στις 5 το απόγευμα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν δύο πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μιάμιση ώρα αργότερα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση