HomeHL-9Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην Κρήτη

Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γενικά αίθριος καιρός επικρατεί σήμερα στην Κρήτη, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας όπου εκδηλώνονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στο νησί είναι οι υψηλές θερμοκρασίες και οι μέτριοι μεταβλητοί άνεμοι.

Αναλυτικότερα, η πρόγνωση καιρού Ελλάδας από το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας έχει ως εξής:

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 αναμένονται νεφώσεις και βροχές στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 23, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23 και την Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και τα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Ειδικότερα, η πρόγνωση του καιρού της Κρήτης για κάθε νομό του νησιού, από το meteocrete.gr έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ έως Ν, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΝΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν Ν έως ΝΝΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση