HomeΕΛΛΑΔΑΚύπρος: Η αστυνομία έβαζε στο αρχείο τις εξαφανίσεις των θυμάτων του ίλαρχου

Κύπρος: Η αστυνομία έβαζε στο αρχείο τις εξαφανίσεις των θυμάτων του ίλαρχου

Χαρακτηρίζονταν «μη αστυνομικής φύσεως περιστατικά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δράση του serial killer, Νίκου Μεταξά στην Κύπρο έχει προκαλέσει ισχυρούς πολιτικούς τριγμούς, που οδήγησαν στην παραίτηση τον υπουργό Δικαιοσύνης της Κύπρου, αλλά και μία σειρά από έρευνες για να διαπιστωθεί με ποιο σκεπτικό οι εξαφανίσεις των θυμάτων του ίλαρχου έμπαιναν στο αρχείο από την κυπριακή αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, οι εξαφανίσεις των πέντε από τα επτά συνολικά θύματα για τα οποία έχει ομολογήσει ο serial killer της Κύπρου, μπήκαν στο αρχείο από την κυπριακή αστυνομία.

Μάλιστα, οι Αρχές διεμήνυαν στην Εισαγγελέα πως η μυστηριώδης εξαφάνιση των δύο γυναικών και των παιδιών τους, αλλά και της Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες έπρεπε να χαρακτηριστούν ως μη αστυνομικής φύσεως περιστατικά.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι μετά την αποκάλυψη της φρίκης, αλλοδαποί που εργάζονται στην Κύπρο διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι αστυνομικές αρχές τις καταγγελίες εξαφάνισης των θυμάτων. Οι αστυνομικοί θεωρούσαν, χωρίς να το στοιχειοθετούν, πως οι γυναίκες διέφευγαν στα Κατεχόμενα και ότι η εξαφάνισή τους δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Η υπόθεση της Ρουμάνας Λίβια και της 8χρονης κόρης της έφτασε στη Νομική Υπηρεσία της Κύπρου έξι μήνες μετά την καταγγελία για την εξαφάνισή της.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία σημείωνε στον φάκελο πως δεν κατάφερε να εντοπίσει μητέρα και κόρη, ενώ εξήγαγε το συμπέρασμα πως είναι εξαιρετικά πιθανό να διαμένουν πια στα Κατεχόμενα, βάζοντας την υπόθεση στο αρχείο. Η πρώτη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που απασχόλησε την κοινή γνώμη, μετά την ανεύρεση της σορού του στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου – άλλα τρία θύματά του τα έριξε στην Κόκκινη λίμνη – η Μαίρη Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα μπήκε στο αρχείο δύο χρόνια μετά την δήλωση εξαφάνισης.

Μάλιστα, οι ανακριτές ανέφεραν για τα θύματα του serial killer πως δεν προέκυπτε υπόνοια για εγκληματική ενέργεια. Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και η δήλωση εξαφάνισης της Μαρικάρ Βαλτέζ, του θύματος του serial killer που βρέθηκε μαζί με την Μάιρη Ρόουζ στο φρεάτιο.

Δυο μήνες μετά την καταγγελία για την εξαφάνισή της, η αστυνομία συνιστούσε η υπόθεση να μπει στο αρχείο ως μη αστυνομικής φύσεως.

Τα θύματα του «Ορέστη» είναι επτά και οι Αρχές δεν εντόπισαν τα ίχνη τους παρά μόνο αφότου ο ίδιος ο serial killer κατέγραψε στο χαρτί τις ειδεχθείς πράξεις του. «Βρίσκετε σορούς και θα σας λέω ποιες είναι» ήταν η κυνική ομολογία του.

Τα θύματά του πλέον είναι:

  • Mary Rose 38 ετών από Φιλιππίνες
  • Sierra 6 ετών, θυγατέρα της
  • Arian Palanas Lozano 28 ετών από Φιλιππίνες
  • Maricar Valdez Arquila 29 ετών από Φιλιππίνες
  • Asmita Khadka Bista 30 ετών από το Νεπάλ
  • Livia Florentina Bunea 36 ετών από Ρουμανία
  • Elena Natalia Bunea 8 ετών από Ρουμανία

Ας σημειωθεί ότι η εγκληματική δράση του Νίκου Μεταξά ξεσκεπάστηκε όταν εντοπίστηκαν από τύχη τα δύο πρώτα θύματα, από Γερμανούς τουρίστες που βρήκαν τις σορούς στο εγκαταλειμμένο μεταλλείο στο Μιτσερό της Κύπρου.

TheCaller.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση