HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: Ο Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις Ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εφόσον ηττηθεί στις Ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί

Διακαναλική συνέντευξη Τύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το μήνυμα για ισχυρή πολιτική αλλαγή που λαμβάνω σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Θα είναι μια ευρεία νίκη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας πως εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί και να πάει η χώρα σε εκλογές σε 4 εβδομάδες.

Αναφερόμενος στο πακέτο θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας και ιδίως στη 13η σύνταξη, είπε:

«Δεν δίνει 13η σύνταξη ο κ. Τσίπρας δίνει ένα επίδομα με ξεδιάντροπο τρόπο. Το δίνει δε με τρόπο ξεδιάντροπο πέντε μέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει ενδεχομένως είναι να το δώσει και την ημέρα της 26ης Μαΐου έξω από από τα εκλογικά κέντρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
ADVERTISING

«Δεν μπορεί να γίνεται αυτό αν δεν αναπτυχθεί η οικονομία. Θέλω να αυξήσω το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το «προεκλογικό επίδομα που ο κ. Τσίπρας βαφτίζει 13η σύνταξη, χωρίς να είναι. Παρότι αναγνωρίζουμε τον απόλυτο κυνισμό να δίνεται πέντε μέρες πριν από τις εκλογές».

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «υποκριτή» τον πρωθυπουργό για τη 13η σύνταξη, ενώ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει δεκτή την τροπολογία για κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου. Αν δεν το κάνει, είπε, ο κ. Τσίπρας θα το κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης . «Είπα ότι με τον κ. Τσακαλώτο μπορώ να κάνω μια ουσιαστική ιδεολογική αντιπαράθεση . Διαφωνούμε σε πολλά, ο κ. Τσακαλώτος είναι ένας μαρξιστής οικονομολόγος, ένας άνθρωπος όμως που έχει αρχή, μέση και τέλος όταν μιλάει, κρατάει το επίπεδο της αντιπαράθεσης εκεί που πρέπει να είναι, έχει και λίγο ιδιαίτερο, ενδιαφέρον χιούμορ, άσχετα αν μερικές φορές τα αστεία του είναι σαν να έχουν βγει από το ψυγείο, αλλά το παραγνωρίζω και σας λέω ότι μπορώ να συζητήσω ιδεολογικά και πολιτικά. Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για οποιαδήποτε συνεννόηση, σύγκλιση μετά τις εκλογές » ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε άλλη ερώτηση χαρακτήρισε «απονενοημένο» βήμα τις παροχές της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «αν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι θα ναρκοθετήσει την επόμενη κυβέρνηση έχουμε δυνατότητες να απενεργοποιήσουμε αυτές τις κινήσεις» και επανέφερε την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων με την ΕΕ.

Πρόσληψη 1500 αστυνομικών

Την πρόσληψη 1500 αστυνομικών, προανήγγειλε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι για τη ΝΔ η ασφάλεια σε όλη τη χώρα» και υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα προβεί σε προμήθεια νέων περιπολικών μέσα σε ένα έτος και αλεξίσφαιρων γιλέκων για τους αστυνομικούς εντός εξαμήνου, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία. «Αυτοί που τα σπάνε, είπε, στο κέντρο της Αθήνας, γνωρίζουν ότι η ΝΔ έχει τη βούληση να σταματήσουν».

«Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων»

Το αφήγημα Τσίπρα περί ελίτ είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιεί η ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Αυτά λένε Όρμπαν και Λεπέν, είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς μιλάμε για τους πολλούς με την πολιτική μας», τόνισε και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για πολιτική υποκρισία λέγοντας ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού οι διακοπές σε σκάφος 25 μέρες μετά το Μάτι.

«Είμαστε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως εάν σε μια επιχείρηση υπάρξει συμφωνία εργοδότη με εργαζομένους τότε θα μπορεί να υπερισχύει. Μίλησε, ακόμα, για κίνητρα που θα δώσει σε επιχειρήσεις ώστε να διανέμουν από τα κέρδη τους στους εργαζόμενους.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει ποιόν στηρίζει για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τόνισε πως η ΝΔ ως κόμμα του ΕΛΚ στηρίζει τον Μανφρεντ Βέμπερ και απέκρουσε την κριτική του πρωθυπουργού για την επιλογή της.

Η αποκάλυψη Μητσοτάκη για την κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με τον Τσίπρα

Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την αντιπαράθεση στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό. Ελπίζω να πήρε το μήνυμα του, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και τα υπόγεια του Μαξίμου ότι έχουν στοχοποιήσει τη σύζυγό του.

«Δέχτηκα μία χυδαία επίθεση με αγοραίο ύφος και απάντησα με ευπρέπεια κάνοντας μία παρατήρηση μόνο, για το τι έκανε η οικογένεια του πρωθυπουργού τα χρόνια της δικτατορίας. Θα έκανα και τώρα ακριβώς το ίδιο. Θέλω να αφήσουμε τους πατεράδες μας έξω από αυτή την αντιπαράθεση», ανέφερε.

«Δεν ευθύνεται ο κ. Τσίπρας, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη καμία, όπως δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη και για μένα. Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτή την υποκρισία. Ας αφήσουμε έξω από αυτή τη συζήτηση τις οικογένειές μας», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα όσα έχει πει ο για τον πατέρα του πρωθυπουργού είπε: «Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλω συγγνώμη αλλά είπα ότι δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω».

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, αποκάλυψε συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο και ερώτησε. «Διάλεξε πως θα πάμε στις εκλογές. Εσύ θα καθορίσεις το πλαίσιο της αντιπαράθεσης. Δικιά μου επιθυμία είναι να πάμε ήπια. Η απάντηση που έδωσε στην ίδια συζήτηση νομίζω δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει τι έκανε στη συνέχεια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το Μάτι

Ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές μετά το Μάτι. «Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τύχη ή από υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφύγουμε τυχόν προβλήματα ανέφερε χαρακτηριστικά. Δήλωσε πως η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

Για τα εθνικά θέματα

Το μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε καλές σχέσεις αλλά δεν θα δεχθούμε αναθεωρητική πολιτική και θα κάνουμε ότι πρέπει και εμείς και η Κύπρος και η ΕΕ, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΝΔ θα προστατεύσει το brand της Μακεδονίας, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κακή.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση