HomeΕΛΛΑΔΑΓεννηματά: Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στη συντήρηση

Γεννηματά: Είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στη συντήρηση

Ομιλία στη Λάρισα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στη ΝΔ εξαπέλυσε από τη Λάρισα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε προεκλογική συγκέντρωση στο κατάμεστο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας.

«Εμείς είμαστε το προοδευτικό ρεύμα απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας. Κάθε μέρα και περισσότεροι» σημείωσε η κ. Γεννηματά για να συμπληρώσει:

«Όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διατήρηση της ακραίας συντήρησης που διαλύει την Ευρώπη. Για να εξηγούμαστε. Όποιος ψηφίζει Τσίπρα εμπιστεύεται για το μέλλον της Ευρώπης, τον κ. Κούε και την κ. Τόμιτς, τη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές».

Γεννηματα: Εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής δίνει τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, δημοκρατική Ευρώπη. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και τόνισε πως «στις 26 Μαΐου για αυτή τη μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη».

Η κ. Γεννηματά είπε, μεταξύ άλλων, πως «εμείς θα είμαστε η έκπληξη των επόμενων εκλογών», ενώ αναφέρθηκε στη συζήτηση της προηγούμενης Τετάρτης στη Βουλή και επέκρινε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εικόνα που εξέπεμψαν. «Απογοήτευσαν τους Έλληνες. Πλήγωσαν την αξιοπρέπεια της πολιτικής. Βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί. Συζήτηση πεζοδρομίου, μακριά από τα προβλήματα της χώρας και του λαού. Αυτό που κατάφεραν και οι δυο τελικά είναι να αποκαλύψουν τις δύο όψεις της συντήρησης που κρατά καθηλωμένη τόσα χρόνια τη χώρα μέσα στο τέλμα της κρίσης» σημείωσε.

 «Η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογή τους»

Αναφερόμενη στη στάση του ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε, γιατί μάθαμε διαφορετικά, με άλλο ήθος και εντιμότητα», για να συμπληρώσει ότι «η πόλωση και ο διχασμός είναι επιλογή τους, είναι μέρος του σχεδίου τους».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές τις μέρες στη Βουλή απέναντι στις τόσο έντονες προκλήσεις του κυρίου Ερντογάν στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν βρήκαν να πουν μία λέξη και να στείλουν ένα μήνυμα υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων» είπε.

Ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, είπε η Φώφη Γεννηματά

Μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα, η κ. Γεννηματά είπε ότι ο τόπος δεν αντέχει άλλες περιπέτειες, ενώ επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός και η κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο πανάκριβο μνημόνιο και την παραδίδουν με τη θηλιά στο λαιμό, σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους».

«Πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διαδρομή του αγκαλιά με την ακροδεξιά, στηρίχθηκε στην Καραμανλική συνιστώσα και έφτασε σήμερα σε αυτή την παρδαλή περιστασιακή πλειοψηφία σε συνθήκες πραγματικά σήψης και συναλλαγής.

Ήρθαν ως η πρώτη φορά Αριστερά και φεύγουν ως νέα Δεξιά» σημείωσε και υποστήριξε: «ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε και πάλι ως αντιμνημονιακός. Μόνο που τώρα το «σίκουελ» αυτής της ταινίας δεν κόβει εισιτήρια. Όρθωσε μας είπε το «δικό του ανάστημα στην Ευρώπη»».

Για τις προεκλογικές εξαγγελίες Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Υπογράφει ακάλυπτες επιταγές. Μεταχρονολογημένες. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε, έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο.

Γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαίρεσε τη 12η σύνταξη. Με τις αυξημένες εισφορές υγείας, την επιβάρυνση στα φάρμακα, την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Γι’ αυτό τώρα δεν πείθει κανέναν όταν εξαγγέλλει δήθεν 13η σύνταξη», ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά. Η Αριστερά νοιάζεται για τους πολλούς και όχι για τους Πολάκηδες».

«Ο κ. Μητσοτάκης περιμένει το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας»

H κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και απέναντι στη ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη, αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό, να επιλέξει έναν επίδοξο πρωθυπουργό που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ο κ. Μητσοτάκης, είπε, «περιμένει απλά το ώριμο φρούτο να πέσει από το δένδρο της εξουσίας, και οραματίζεται την αυτοδυναμία του. Δεν χάνει την ευκαιρία να παίξει το δικό του ρόλο ως η άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος του δικομματισμού».

Επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αναφερθεί στις ευθύνες της παράταξης του για την κατάσταση της οικονομίας στην κρίση, σημειώνοντας πως «δεν έχει πει μία λέξη για το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης στα χρόνια τους που εκτόξευσε το έλλειμμα.

Δεν έχει κάνει ποτέ του την αυτοκριτική για την ανεύθυνη στάση του στα πρώτα χρόνια της κρίσης με τα περίφημα Ζάππεια, τότε που η Ελλάδα ήταν με το ένα πόδι στην κόλαση και η δεξιά την έσπρωχνε για να πάει κατευθείαν στην άβυσσο».

Η κ. Γεννηματά έκανε αναφορά στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην ιστορία του Κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι «εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν τον τόπο. Γνωρίζουν οι παλαιότεροι πότε έζησαν καλύτερα και με ποιον. Προφανώς με το ΠΑΣΟΚ. Ηρθε η ώρα να ζήσει καλύτερα και η νέα γενιά με το Κίνημα Αλλαγής» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε σε προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας, λέγοντας ότι «η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ, παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις».

Οι 8 δεσμεύσεις της Φώφης Γεννηματά

Ειδική αναφορά έκανε στους αγρότες και τις αγρότισσες της χώρας, καλώντας τους να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και περιέγραψε τις προτάσεις της παράταξης για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα.

«Δεσμευόμαστε, δεσμεύομαι προσωπικά για:

Τη φορολόγηση των αγροτών με καθιέρωση φορολογικού συντελεστή 13% και του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων.

Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα.

Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και στην καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου

Τη θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών με μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή Φ.Π.Α. για τους αγρότες που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω των Συνεταιρισμών και των Ομάδων Παραγωγών.

Την αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2021 και τη διεκδίκηση στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μη μειωθεί η χρηματοδότηση της νέας ΚΑΠ.

Τη θεσμική προστασία της παραγωγικής γης και ολοκληρωμένη πολιτική με φοροκίνητρα, φοροαπαλλαγές και με τράπεζες γης για αξιοποίηση από τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους.

Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι πωλήσεις προϊόντων με ανοιχτές τιμές, οι ελληνοποιήσεις και οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών ώστε να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι.

Τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με την αξιοποίηση και ευρωπαϊκών πόρων και στόχους την ένταξη στους κανονισμούς νέων κινδύνων λόγω της κλιματικής αλλαγής, δικαιότερες ασφαλιστικές εισφορές και επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής των αποζημιώσεων».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση