HomeΚΡΗΤΗΟ Λ. Αυγενάκης για την παρουσίαση βιβλίου του Μουσείου Λυχνοστάτης

Ο Λ. Αυγενάκης για την παρουσίαση βιβλίου του Μουσείου Λυχνοστάτης

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου από τον Σύλλογο Φίλων Μουσείου «Λυχνοστάτης» και το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2019, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε:

«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων αναδεικνύει και τιμά τα Μουσεία σε όλο τον κόσμο ως φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών και μορφωτικών δράσεων, με σημαντική συνεισφορά στην συνεργασία, την κατανόηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Το Μουσείο «Λυχνοστάτης» είναι ένα πολυβραβευμένο και σημαντικό φυσιολαογραφικό Μουσείο, χώρος διατήρησης και προβολής της παραδοσιακής ζωής και του πολιτισμού της Κρήτης, τόσο για τους επισκέπτες του νησιού όσο και για εμάς τους ίδιους. Δράσεις και εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποτελούν αναγκαιότητα και ευκαιρία επιμόρφωσης και επανασύνδεσης με την ιστορία, τον πολιτισμό, και την φύση, ιδιαίτερα στην σημερινή κοινωνία που διακατέχεται από ισχυρές τάσεις παγκοσμιοποίησης, ψηφιοποίησης, και περιβαλλοντικής αποξένωσης.

Σας συγχαίρω και πάλι και εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να αναδεικνύετε την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση