HomeHL-9Καλοκαιρινές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην Κρήτη

Καλοκαιρινές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην Κρήτη

Ασθενείς άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες – Αναλυτική πρόγνωση για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ιδανικές συνθήκες ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη, καθώς ο καιρός που επικρατεί παραπέμπει περισσότερο στο καλοκαίρι παρά στην άνοιξη. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού είναι οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδας το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας αναφέρει:

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες θα σημειωθούν το μεσημέρι και απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 26, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 24, και στην Κρήτη από 10 έως 25.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά από βόρειες 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι έως 3 και στα δυτικά 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Στο υπόλοιπο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από ανατολικές 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά από βορειοδυτικές 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη, η πρόγνωση του meteocrete.gr για κάθε νομό του νησιού έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ έως Α, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο Β έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση