HomeΕΛΛΑΔΑΑθωώθηκε ιατροδικαστής του ΑΠΘ που κατηγορήθηκε για δωροληψία

Αθωώθηκε ιατροδικαστής του ΑΠΘ που κατηγορήθηκε για δωροληψία

«Δρούσε πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και των υπηρεσιακών του καθηκόντων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ιατροδικαστής του ΑΠΘ που παραπέμφθηκε να δικαστεί με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία.

Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του, ότι «δρούσε πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας και των υπηρεσιακών του καθηκόντων», ενώ συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως που έκανε λόγο για «φήμες» και «ενδείξεις», οι οποίες δεν στοιχειοθετούν αποδείξεις ενοχής και ως εκ τούτου ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη το Σεπτέμβριο του 2016, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στον εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφοράς Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά, ο κατηγορούμενος, τότε επίκουρος καθηγητής, ως υπεύθυνος επιστημονικού προγράμματος φέρεται να έκανε νεκροτομές και ταριχεύσεις εκτός του νόμιμου ωραρίου του Εργαστηρίου και επιπλέον χρέωνε τις πράξεις αυτές πολύ ακριβότερα από το προβλεπόμενο κόστος. Το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου που τον παρέπεμψε σε δίκη, προσδιόρισε, για το διάστημα 2014-16, σε 19.000 ευρώ το ποσό της φερόμενης υπεξαίρεσης.

Κατά την έρευνα που προηγήθηκε διαπιστώθηκαν ενδείξεις για εμπλοκή γραφείων τελετών που φέρεται να μεσολαβούσαν προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες ετοιμασίας των νεκρών, πλην όμως οι ιδιοκτήτες τους που εξετάστηκαν στο δικαστήριο βεβαίωσαν ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και ότι ουδεμία παρανομία έλαβε χώρα. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν, εξάλλου, εν ενεργεία και συνταξιοδοτηθέντες ιατροδικαστές του Εργαστηρίου του ΑΠΘ.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση