HomeΚΡΗΤΗΔεκτή η πρόταση Βαρδάκη για έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Δεκτή η πρόταση Βαρδάκη για έκτακτη ενίσχυση στους κτηνοτρόφους

Του νομού Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απόφαση σύμφωνα με την οποία, εγκρίνεται η χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) ποσού 9,1 εκ. ευρώ, για τους κτηνοτρόφους Ηρακλείου και Λασιθίου εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κάνοντας δεκτή τη σχετική πρόταση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση προς το αρμόδιο Υπουργείο ο κ. Βαρδάκης, είχε αναφερθεί στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν τους τελευταίους μήνες την Κρήτη έπληξαν σοβαρά και τον κλάδο της κτηνοτροφίας. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που καταγράφονται στο γάλα, επιδείνωσαν την κατάσταση του τομέα, με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για σοβαρό πλήγμα της βιωσιμότητας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Το περασμένο διάστημα, το αρμόδιο Υπουργείο, ανακοίνωσε την  διανομή οικονομικής κρατικής ενίσχυσης, για τους κτηνοτρόφους του νομού Χανίων και Ρεθύμνου, με τη μορφή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας.

Επειδή οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου, έχουν περιέλθει σε δύσκολη κατάστασης, ενώ έχει μεγάλη σημασία η διατήρηση του κλάδου της κτηνοτροφίας για το νησί, ο κ. Βαρδάκης είχε ζητήσει από το αρμόδιο Υπουργείο να εξεταστεί η ένταξη, στην ίδια μορφή έκτακτης κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (deminimis) και των κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου και Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση