HomeΕΛΛΑΔΑΟ Πάπας Φραγκίσκος δωρίζει 100.000 ευρώ για τους μετανάστες στη Λέσβο

Ο Πάπας Φραγκίσκος δωρίζει 100.000 ευρώ για τους μετανάστες στη Λέσβο

Για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«O Καρδινάλιος Κόνραντ Κραγιέφσκι αρμόδιος φιλανθρωπικού έργου του Βατικανού παρέδωσε στην ελληνική Caritas μια γενναιόδωρη δωρεά του Πάπα. Τα 100.000 ευρώ που προσέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος θα διατεθούν για την υποστήριξη το έργου της ελληνικής καθολικής ανθρωπιστικής οργάνωσης για τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών. Ο κ. Κραγιέφσκι επισκέπτεται αυτές τις μέρες ορισμένα κέντρα προσφύγων στη Λέσβο, την οποία επισκέφτηκε ο Πάπας πριν από τρία χρόνια» γράφει η ιστοσελίδα της Αγίας Έδρας «vatican news».

Ο Πολωνός καρδινάλιος μετέφερε στα παιδιά που κατοικούν στα κέντρα προσφύγων της Λέσβου «την αγάπη του Πάπα», όπως λέει σε συνέντευξή του στα «Νέα του Βατικανού». Έκανε όμως και μια πιο συγκεκριμένη χειρονομία, αφού θα συμβάλει στην κατασκευή μιας αίθουσας παιχνιδιών για τα παιδιά. Αλλά αυτή δεν είναι η μόνη χειρονομία που αποδεικνύει πόσο κοντά είναι ο Πάπας στους μετανάστες της Λέσβου, αφού προκειμένου να υποστηρίξει «το πολύτιμο έργο της «Κάριτας Ελλάς» ο Πάπας δώρισε και 100.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης της τοπικής εκκλησίας, Μαρία Αλβέρτι.

Οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στα κέντρα, είναι κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί, Ιρανοί, Σύριοι και της Βορειοαφρικανοί: συνολικά βρίσκονται στην Ελλάδα 70.000, εξ αυτών 14.000 σε διάφορα ελληνικά νησιά και πιο συγκεκριμένα 7.000 στη Λέσβο.

«Σταλθήκαμε από τον Πάπα, επειδή η Ευρώπη φαίνεται πως έχει ξεχάσει ότι υπάρχουν τόσα πολλά κέντρα προσφύγων εδώ», τόνισε ο καρδινάλιος στην Ελλάδα, κατά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Ανδρέα Γκουγκουλή, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών της ελληνικής κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος των Αρχών της Αθήνας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα ζητήσει από την ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών να δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα καταγραφής τους και ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου. «Η σωτηρία των ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στα κέντρα υποδοχής, παραμένει η προτεραιότητα: πρόκειται για ανθρώπους που περιμένουν για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο να διαπνέεται από την ελπίδα», υπογράμμισε ο Καρδινάλιος Κραγιέφσκι.

«Ο Άγιος Πατέρας υποστηρίζει την «Κάριτας Ελλάς» με 100.000 ευρώ για την εξασφάλιση βασικών αγαθά, αλλά ο Πάπας Φραγκίσκος θέλει πρωτίστως να οικοδομήσει μια γέφυρα προς μια καλύτερη ζωή για αυτούς τους ανθρώπους. Εδώ βλέπουμε πολλά παιδιά, πολλές έγκυες γυναίκες που περιμένουν εδώ και μήνες να ανοίξει η Ευρώπη τις πόρτες της, επειδή εδώ δεν υπάρχει ελπίδα γι ‘αυτούς. Ο Πάπας είχε πριν από τρία χρόνια επισκεφτεί το νησί, και παραμένει νοερά εκεί στα κέντρα προσφύγων», όπως τόνισε ο Καρδινάλιος Kραγιέφσκι, ο οποίος θα παραμείνει έως την Παρασκευή στη Λέσβο.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση