HomeΕΚΛΟΓΕΣΠλήθος κόσμου στο Γάζι για τον Μενέλαο Μποκέα!

Πλήθος κόσμου στο Γάζι για τον Μενέλαο Μποκέα!

Για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε χθες τη λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Γάζι για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα και του συνδυασμού του «Το Μαλεβίζι μπορεί!». Άνθρωποι όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά του Δήμου έδωσαν παλμό και δυναμισμό στην ομιλία που ακολούθησε της τελετής του αγιασμού.

Τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, παρουσία σύσσωμου του κλήρου της περιοχής, αλλά και πλήθους επισήμων, εκπροσώπων φορέων και αρχών. Στη συνέχεια τον Μενέλαο Μποκέα προλόγισαν η 17χρονη Κατερίνα Γιανναδάκη από την Τύλισο και ο 70χρονος Μύρωνας Περβολαράκης από το Σάρχο, σε μια κίνηση με σαφή συμβολισμό: άνθρωποι από κάθε γενιά, από κάθε γειτονιά του Μαλεβιζίου ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους, ξεκαθαρίζοντας ότι ο τόπος είναι έτοιμος να γυρίσει σελίδα.
11
Στην ομιλία του ο Μενέλαος Μποκέας, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τους Μαλεβιζιώτες για τη δυναμική τους παρουσία. «Ο τόπος είναι οι άνθρωποι του. Οι απλοί άνθρωποι, οι αγωνιστές της ζωής. Για αυτούς είμαστε εδώ. Για αυτούς θα δώσουμε μάχες σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας: «Και είναι αυτή η συγκλονιστική σας παρουσία που στέλνει ένα βροντερό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα Αλλαγής σε όλο το Μαλεβίζι»!

Αναφερόμενος στην πορεία που έχει διανύσει από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως σήμερα, τις επαφές και τη διαβούλευση του προγράμματός του με τις τοπικές κοινωνίες ο Μενέλαος Μποκέας υπογράμμισε: «Σας ευχαριστώ για τη διαδρομή που έχουμε διανύσει μαζί μέχρι σήμερα. Από το Τσαλικάκι ως τις Γωνιές, από το Γάζι ως την Τύλισο, από τον Κρουσώνα ως το Φόδελε. Έτσι γεννήθηκε το «Μαλεβίζι Μπορεί». Όχι πίσω από κλειστές πόρτες, όχι μέσα από συναλλαγές. Γεννήθηκε εκεί έξω, στην κοινωνία, τις γειτονιές του τόπου μας. Εκεί όπου το φως κερδίζει το σκοτάδι. Εκεί όπου η ειλικρίνεια και η γνησιότητα υπερβαίνουν υπόγειες συμφωνίες και απευθείας αναθέσεις».

Παράλληλα ο Μενέλαος Μποκέας προχώρησε σε ενδεικτικές αντιπαραβολές των όσων υποστηρίζει τώρα η νυν Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου σε σχέση με τα όσα υποστήριζε προεκλογικά το 2014, τονίζοντας:

«Το 2014 στο πρόγραμμά του, τότε, ο απερχόμενος Δήμαρχος μιλούσε για «Ολοκλήρωση οδικής σύνδεσης Γαζίου – Ηρακλείου με ένα σύγχρονο δρόμο». Σε προεκλογικό πανικό (και χρηματοδότηση της Περιφέρειας) αποφασίστηκε μόλις πριν λίγες μέρες, απλά ένας προσωρινός κυκλικός κόμβος, αλλά ο κ. Μαμουλάκης ξεχνά ότι το 2014 δήλωνε πως δεν προχωρά σε «ημίμετρα».

Πού είναι τα έργα ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας που θα μας έκαναν «Κοπα-Καμπάνα» όπως συνήθιζε να μας λέει;

Σε ποιο δήμο της χώρας οι δημόσιοι χώροι καταλαμβάνονται από επιχειρηματικά συμφέροντα ημετέρων;

Σε ποιο δημοκρατικό και ανοιχτό δήμο ο αναπτυξιακός σχεδιασμός στηρίζεται στις πελατειακές σχέσεις και τη λογική των «δικών μας παιδιών»;

Κούφια λόγια και προχειρότητα παντού, όπως η πολυδιαφημιζόμενη μείωση των τελών ύδρευσης κατά 20%. Είναι η ίδια πρακτική πρόχειρης μείωσης των τιμολογίων που είχαν ακολουθήσει και πριν τις εκλογές του 2014. Μια μείωση που μετά τις εκλογές την πήραν πίσω, επιβαρύνοντας ξανά τους δημότες! Επαναλαμβάνονται. Ας μην υποτιμούν την κρίση μας!

Τις επόμενες μέρες θα περιγράψουμε κάθε μια από εκείνες τις υποσχέσεις που τις πήρε ο αέρας. Όλες εκείνες που χάθηκαν λόγω έλλειψης σχεδιασμού, αποφασιστικότητας και εξαρτήσεων».
13
Συν τοις άλλοις, ο Μενέλαος Μποκέας, άφησε σαφείς αιχμές για το ενεργειακό και τη στάση της Δημοτικής Αρχής, λέγοντας:

«Μας κατηγορούν για τις ξεκάθαρες θέσεις μας στο ενεργειακό. Τους ενοχλεί η αλήθεια: Ότι έμειναν άπρακτοι! Πάγια θέση μας είναι ότι το Μαλεβίζι, για το έργο του μεγάλου καλωδίου στην Κορακιά οφείλει να διεκδικήσει φθηνότερο ρεύμα για όλους τους δημότες του, αλλά και τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών μελετών για όλες τις περιοχές του Δήμου.

Δεν είναι δυνατόν να δρομολογείται στην Κορακιά ένα έργο προς όφελος ολόκληρης της Κρήτης, αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας, που επηρεάζει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της περιοχής στο μέλλον και η τοπική κοινωνία του Μαλεβιζίου να λαμβάνει μηδαμινά οφέλη, πληρώνοντας την έλλειψη στοχευμένης διεκδίκησης!

Κι όμως ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι θεωρεί τη διεκδίκηση ξεπούλημα! Και προχθές μίλησε για «μίζερη ελεημοσύνη». Ας καταλάβουν ότι η αποτελεσματική Δημοτική Αρχή οφείλει να είναι διεκδικητική και όχι υποτελής»!

Τέλος, ο Μενέλαος Μποκέας παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Μαλεβίζι της επόμενης μέρας: «Ένα πρόγραμμα συνεκτικό βασισμένο σε έξι άξονες, που συνδέονται σταθερά και αλληλεπιδρούν στενά. Ένα πρόγραμμα στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού για να αποκτήσει το Μαλεβίζι συγκεκριμένη αναπτυξιακή ταυτότητα.

Σας το καταθέτουμε και διεκδικούμε εμπιστοσύνη. Για να χτίσουμε μαζί το Μαλεβίζι που ονειρευόμαστε. Το Μαλεβίζι της διαφάνειας, των ευκαιριών και της συμμετοχής. Το Μαλεβίζι της υπέρβασης και της καινοτομίας».

Κλείνοντας, ο Μενέλαος Μποκέας, ζήτησε για ακόμη μια φορά ανοιχτό ντιμπέιτ για το Δήμο Μαλεβιζίου: «Και είμαι έτοιμος να μιλήσω και να αντιπαρατεθώ για το σχεδιασμό μας και με τους άλλους συνυποψήφιούς μου. Σε ένα ανοιχτό ντιμπέιτ στους πολίτες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως γίνεται αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε κάθε δήμο της χώρας. Ας το οργανώσουμε και εδώ στο Μαλεβίζι άμεσα. Ας το οργανώσουμε ακόμα και μέσα στο εκλογικό τους κέντρο, με όποιους όρους επιθυμούν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση