HomeHL-GreeceΚώστας Πάσσαρης: Την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας

Κώστας Πάσσαρης: Την ενοχή του ζήτησε η εισαγγελέας

Η σύγκριση με τον «Ορέστη» της Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Λειτούργησε ψυχρά, νηφάλια με ιδιαίτερη σκληρότητα απέναντι στα θύματά του, με εμφανή έλλειψη ηθικών αναστολών και περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής». Με τα λόγια αυτά η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σκιαγράφησε το προφίλ του Κώστα Πάσσαρη και πρότεινε την ενοχή του για σωρεία ανθρωποκτονιών, απόπειρών ανθρωποκτονιών, ληστειών που φέρεται να διέπραξε ο κατηγορούμενος το 2001, μεταξύ αυτών και την αιματηρή απόδρασή του από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Για την εισαγγελική λειτουργό από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως ο Κώστας Πάσσαρης , ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Βουλγαρίας, ήταν αδίστακτος απέναντι στα θύματα του ενώ δεν πείστηκε πως τα χρόνια που ακολούθησαν τον άλλαξαν ώστε να του αναγνωριστεί το δικαστήριο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. «Δεν αρκεί η καλή διαγωγή στη φυλακή. Δεν είναι μεταμέλεια οι εκθέσεις ζωγραφικής. Απαιτείται θετική δράση και ο κατηγορούμενος δεν έχει αποκαλύψει κανένα στοιχείο για την υπόθεση, όπως που βρήκε το πιστόλι με τη βοήθεια του οποίου απέδρασε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του διαβόητου κακοποιού Ανδρ. Ταγαράκης αντέτεινε πως ο εντολέας του έχει μετανοήσει. «Μετά από  18 χρόνια τι μας εμποδίζει να πιστέψουμε ότι ο Πάσσαρης είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος;» αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και πρόσθεσε πως από τις συνολικά πέντε ανθρωποκτονίες που έχουν αποδοθεί στον Κώστα Πάσσαρη δεν αποδέχεται μόνο εκείνη του υπαλλήλου κατά τη διάρκεια ληστείας πρακτορείου ΔΕΗ στο Περιστέρι με λεία 3 εκατ. δρχ. «Για τη δολοφονία της ιερόδουλης Βουλγάρας, παρά το ότι δεν υπήρξε καμία μαρτυρία και κανένα στοιχείο κατά τη διαδικασία, ο εντολέας μου διεμήνυσε ότι επιθυμεί να την ομολογήσει» τόνισε.

Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή μίλησε για έναν αδίστακτο και αμετανόητο εγκληματία «μοναδικό  φαινόμενο στην εγκληματική ιστορία του τόπου». Μάλιστα,  ο κ. Αναγνωστάκης προσομοίασε τον Κώστα Πάσσαρη με τον κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου «Ορέστη». «Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Κύπριος τα έβαζε σε βαλίτσες, ενώ ο Πάσσαρης τα άφηνε στο δρόμο ελεύθερα» είπε. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κατέθεσε αίτημα να διερευνηθούν οι μέχρι σήμερα άγνωστοι συνεργοί της αιματηρής απόδρασης του Κ. Πάσσαρη  για το οποίο η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθεί. Αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση