HomeCity GuideΟ Γιώργος Γρηγοράκης παρουσιάζει το βιβλίου του «Το τρανζιστοράκι»

Ο Γιώργος Γρηγοράκης παρουσιάζει το βιβλίου του «Το τρανζιστοράκι»

Απόψε στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν απόψε στις 19.00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Γρηγοράκη «ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡΑΚΙ».

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός και λογοτέχνης Χρήστος Κωσταντουδάκης. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη. Αποσπάσματα θα δραματοποιήσουν οι μαθητές και μαθήτριες: Αρετή Βενέρη, Ορέστης Βενιανάκης, Νίκος Κτιστάκης, Κρίστιαν Τζαβάρας, Κατερίνα Χατζάκη.                   Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο μαθητής Μιχάλης Γρηγοράκης.

parousiash-vivlioi

Ο Άλκης λειτουργεί συναισθηματικά. Ο Θάνος είναι η φωνή της λογικής. Ο Νεκτάριος το καθαρό ένστικτο του αγριμιού, η Χαρά όλα αυτά μαζί κι όμως τόσο ξεχωριστή. Παιδιά συνηθισμένα, γυμνασιόπαιδα, σε ένα απομονωμένο, ορεινό χωριό, με τις τρέλες, τις παρεξηγήσεις, τους έρωτές τους. Όλα κυλούν φυσιολογικά λοιπόν, ώσπου μια μέρα ο Άλκης βρίσκει τυχαία ένα ασημί τρανζιστοράκι που, όποτε εκπέμπει το χαρακτηριστικό του ήχο, συμβαίνουν πράματα παράξενα, ανεξήγητα, μικρά θαύματα που αλλάζουν την καθημερινότητά τους.

Μα η σκληρή πραγματικότητα παραμονεύει με πρόσωπο αυταρχικό, στολή παραλλαγής και τη φωνάζουν «στρατηγό». Σύντομα εκείνος θα εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να συλλάβει έναν «επικίνδυνο» καταζητούμενο που κρύβεται στην περιοχή.  Η σύλληψή του θα αναστατώσει το χωριό και προπαντός τον Άλκη που θα πάρει μια παράτολμη απόφαση.

Μια αλληγορική ιστορία γεμάτη λυρισμό για την παιδική φιλία και τον πρώτο έρωτα, για τις σχέσεις των μελών μιας μικρής κοινωνίας που δοκιμάζονται έντονα όταν τα χρόνια της ανεμελιάς διακόπτονται απότομα από ένα αυταρχικό καθεστώς.

Υπέροχο ανάγνωσμα για παιδιά από 9 ετών και πάνω.

Ο Γιώργος Γρηγοράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 1994 εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Νωρίς διαπίστωσε πως η λογοτεχνία είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που σου επιτρέπει να κατανοήσεις τον κόσμο, να τον ερμηνεύσεις, να τον υπερβείς, να τον μεταμορφώσεις. Από τότε δε σταμάτησε να… ταξιδεύει γράφοντας παραμύθια, διηγήματα, μυθιστορήματα. Το 2007 το παραμύθι Το άσπρο κλουβί στο σχήμα της καρδιάς διακρίθηκε με έπαινο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και τον Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφόρησε σε ελεύθερη ψηφιακή μορφή από τις εκδόσεις Σαΐτα. Ο συγγραφέας συμμετείχε στη συλλογική έκδοση διηγημάτων Ένα ταξίδι αλλιώς (Σαΐτα, 2013). Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το παιδικό μυθιστόρημα Η φούσκα  από τις εκδόσεις Πατάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση