HomeΕΚΛΟΓΕΣΠεριοδεία στον Μασταμπά για τους «Ενεργούς Πολίτες»

Περιοδεία στον Μασταμπά για τους «Ενεργούς Πολίτες»

Με τους κατοίκους της περιοχής συζήτησε ο Ηλίας Λυγερός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη συνοικία του Μασταμπά επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες»  Ηλίας Λυγερός συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, όπου και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους.

Οι “Ενεργοί Πολίτες” δέχτηκαν θερμές ευχές για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και τα οποία οι κάτοικοι της τους έθεσαν μετ’ επιτάσεως.

Ο Μασταμπάς είναι μια συνοικία που όπως όλες οι άλλες του Ηρακλείου αντιμετωπίζει πρόβλημα καθαριότητας , κακοτεχνιών στους δρόμους της παράλληλα με  λακκούβες και κυκλοφοριακό, ενώ υπάρχει έλλειψη πρασίνου, φθορές στις παιδικές χαρές και άλλα ζητήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα τους.

Ο Ηλίας Λυγερός τους τόνισε ότι  προτεραιότητα των Ενεργών Πολιτών είναι η καθαριότητα σε όλες τις συνοικίες με  παράλληλη  δημιουργία «πράσινων σημείων».

Μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα τους βρίσκονται προτάσεις για την αξιοποίηση της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, την εκπόνηση μελετών για την αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών διαχείρισης απορριμμάτων. Ακόμα μέτρα που αποδεικνύουν το σεβασμό προς το  περιβάλλον και το δημόσιο χαρακτήρα των κοινόχρηστων χώρων αλλά και για την αύξηση των  χώρων πρασίνου, που δυστυχώς είναι λιγοστοί και γίνονται χρόνο με το χρόνο  λιγότεροι με την πολιτική “τσιμεντοποίησης” από πλευράς Δημοτικής αρχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση