HomeHL-SportsΣτον τελικό με buzzer beater η Τότεναμ!

Στον τελικό με buzzer beater η Τότεναμ!

Η Τότεναμ προκρίθηκε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ πραγματοποιώντας ανατροπή βγαλμένη από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Νίκησε με 3-2 τον Άγιαξ με τρία γκολ του Λούκας Μόουρα, παρότι έχανε με 2-0 στο 35ο λεπτό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τότεναμ ντύθηκε… Λίβερπουλ και με γκολ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό του ημιτελικού με τον Άγιαξ κέρδισε 3-2 στο Άμστερνταμ και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τους «ρεντς» σε έναν αγγλικό… εμφύλιο.

Σταρ της βραδιάς ήταν ο Λούκας Μόουρα. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος με προσωπικο χατ-τρικ πήρε τους Λονδρέζους από το χέρι και τους οδήγησε στη Μαδρίτη, όπου θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αρχικά, οι τρομεροί Ολλανδοί του Έρικ Τεν Χαγκ κατάφεραν να προηγηθούν 2-0 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη διαφαινόμενη στο πρώτο ημίχρονο πρόκρισή τους, όμως η Τότεναμ ισοφάρισε με δύο γρήγορα γκολ και έδωσε τεράστιο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Ντε Λιχτ, ενώ ο Ζίγιεκ στο 35’ σημείωσε το 2-0. Για την Τότεναμ πρωταγωνιστής και σκόρερ ήταν ο Λούκας Μόουρα, ο οποίος ισοφάρισε με δύο γκολ στο 55ο και το 59ο λεπτό.

Μάλιστα ο πρωταγωνιστής των «σπιρουνιών» νίκησε για τρίτη φορά τον Ονάνα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην επική νίκη-πρόκριση της ομάδας του!

Να σημειωθεί ότι η Τότεναμ είχε χάσει 1-0 στο Λονδίνο, όμως με το 3-2 προκρίθηκε στον τελικό λόγω των περισσότερων εκτός έδρας γκολ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι δύο ομάδες είχαν δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα γκολ.

Ο μεγάλος τελικός Τότεναμ-Λίβερπουλ θα διεξαχθεί την 1η Ιουνίου στο «Wanda Metropolitano».

Ο Άγιαξ μπήκε με κέφι στον αγώνα και μπροστά στο κοινό του επιχείρησε να αιφνιδιάσει τους Άγγλους, κάτι που πέτυχε. Ο Τάντιτς με σουτ ανάγκασε τον Γιορίς να παραχωρήσει κόρνερ και στο 5’ ο Ντε Λιχτ μετά την εκτέλεση του Σένε, κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως ο Σον στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και ο Έρικσεν δεν πρόλαβε στην εξέλιξη της φάσης να ισοφαρίσει.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος ο «Αίαντας» σκόραρε για δεύτερη φορά και έδειξε να «καθαρίζει» την πρόκριση, όμως λογάριαζε χωρίς τον… Λούκας Μόουρα. Στο 35’ ο Φαν Ντε Μπεεκ πάσαρε στον Τάντιτς, αυτός μπήκε από αριστερά στην μεγάλη περιοχή και βρήκε τον Ζίγιεκ που με καταπληκτική εκτέλεση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος ο προπονητής της Τότεναμ Μαουρίτσιο Ποκετίνο πέρασε στο γήπεδο τον Γιορέντε για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και έδωσε την ευκαιρία στον Λούκας να ξεκινήσει τον… καταιγισμό των γκολ. Στο 53’ ο Ντέλε Άλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ονάνα, όμως ο Βραζιλιάνος δύο λεπτά μετά μείωσε και έδωσε το σύνθημα για την επική ανατροπή.

Ο Βραζιλιάνος μετά τη συνεργασία του με τον Ντέλε Άλι σκόραρε με πλασέ, ενώ χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά για να ισοφαρίσει. Στο 59’ ο Τρίπιερ σέντραρε, ο Γιορέντε δεν κατάφερε να σκοράρει και ο Μόουρα μετά από ελιγμούς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την Τότεναμ στο κόλπο της πρόκρισης.

Το ματς από το 60’ και μετά απέκτησε άγρια ομορφιά και ακόμα μία απίστευτη ποδοσφαιρική ιστορία έμοιαζε έτοιμη να γραφτεί. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να σκοράρουν περισσότερα γκολ και προσέφεραν θέαμα και συγκινήσεις, όμως ο χρόνος τελείωνε και το 2-2 δεν άλλαζε.

Με το ματς στις καθυστερήσεις οι Ολλανδοί έδειχναν να περιμένουν τη λήξη, όμως ο Μόουρα βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, να «παγώσει» το Άμστερνταμ και να σκορπίσει ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας του.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα εκπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό Άγιαξ-Τότεναμ 2-3, στέλνοντας τα «σπιρούνια» στον τελικό του Champions League!

Γκολ: 5′ Ντε Λιχτ (Άγιαξ), 35′ Ζίγιεκ (Άγιαξ), 55′ Μόουρα (Τότεναμ), 59′ Μόουρα (Τότεναμ), 90’+5′ Μόουρα (Τότεναμ)

Κίτρινες κάρτες: Ντόλμπεργκ, Ζίγιεκ, Ονάνα – Σισοκό, Ρόουζ

Άγιαξ: Ονάνα, Ντε Λιχτ, Φαν Ντε Μπέεκ (90′ Μαγκαλάν), Ντόλμπεργκ (67′ Σινκγκράβεν), Τάντιτς, Μαζράουι, Μπλιντ, Σένε (60′ Βέλτμαν), Φ. Ντε Γιονγκ, Ζίγιεκ, Ταλιαφίκο.

Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ (81′ Λαμέλα), Ρόουζ (82′ Ντέιβις), Αλτεβάιρελντ, Φερτόνγκεν, Σον, Γουανιάμα (46′ Γιορέντε), Σισοκό, Άλι, Έρικσεν, Μόουρα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση