HomeHL-9Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για όλα

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη για όλα

Τσίπρας: Είστε ζάπλουτοι κύριε Μητσοτάκη - Μητσοτάκης: Η οικογένειά σας έκανε δουλειές με τη χούντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμούς επιδόθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμφανώς εκνευρισμένος και αφού είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο, ξεκίνησε την απάντησή του λέγοντας στον κ.Μητσοτάκη «είσαι πολύ λίγος για μένα», ενώ τον χαρακτήρισε «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Ο κ. Τσίπρας  παραδέχθηκε ότι έκανε πολυτελείς διακοπές και μάλιστα, ειρωνικά και προκλητικά δήλωσε ότι θα έδινε κι άλλες φωτογραφίες γιατί είχε βγάλει «και σέλφι με το προσωπικό» στη θαλαμηγό της κυρίας Παναγοπούλου, όπως είπε απαντώντας στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας είπε:

«Έχω συνειδητοποιήσει όπως και ο λαός το βαθύ πολιτικό και στρατηγικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα όμως ποτέ πραγματικά ότι θα φτάνατε στο σημείο εδώ στο κοινοβούλιο να παριστάνετε το Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος.. Τον πιάνετε σήμερα.

Αφού το επιθυμείτε ας μιλήσουμε ανοικτά. Είμαι 11 χρόνια στην πολιτική. Δεν μπήκα πλούσιος, δεν έγινα ούτε ανήκω σε οικογένεια που είναι στην πολιτική

Είσαι πολύ λίγος για να μιλας για ηθική σε εμένα

Σε ότι με αφορά δεν έχω τίποτα να κρύψω ούτε έκρυψψα ποτέ. Ουτε μετοχές Αφήστε τα ψέματα και τα φεικ νιουζ. Δεν ντρέπεστε λιγάκι.

Ακούστε με προσοχή. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου που ήταν σύζυγός του θανόντος Παναγόπουλου που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή κοινής εκτίμησης. Αμέμπτου ηθικής. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Ο  Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. Πλούσιος ήταν. Σε όλους είναι γνωστός ότι τον Δεκαπενταύγουστο  ήσασταν σε ελικόπτερα και πηγαίνατε σε εφοπλιστές καναλάρχες. Είναι γνωστό ότι για 3 ημέρες φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Γράφηκε τέλη Σεπτέμβριου 2018. Δεν το διέψευσα γιατί δεν κρύβω. Αν το θέλατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες. Εχω και μια με ψαροντούφεκο και είναι καλύτερες από αυτές που βάζετε το παρακράτος να βγάζει παραβιάζοντας την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ουτε συνεργάτες ούτε φίλους. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο. Ούτε διαμέρισμα στο Παρίσι. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη off shore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Δεν έχω κουμπάρο ούτε έχω κουμπάρο τον Mαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες και θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών.

Αναρωτιέμαι όμως κ. Μητσοτάκη. Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας τον Στέφανο Χίο; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο. Επιχειρηματολογείτε με κίτρινο τύπο. Μετατρέψατε την ΝΔ σε κίτρινο τύπο.

Επειδή κ. Μητσοτάκη πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική. Είπατε ότι εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θανάτους των ανθρώπων. Μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την επαναλαμβανόμενη χυδαιότητα και τυμβωρυχία με ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ. Ένας εφοπλιστής που παλιά ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένειά σας γιατί έλεγε ότι του ζήτησαν μίζες. Κιτρινισμός και αθλιότητες γι’ αυτά μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό. Με αυτά θέλετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση. Γίνατε κήνσορας της ηθικής εσείς κ. Μητσοτάκη που παλαιότερα πριν λίγους μήνες τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκου τον κρατήσατε στην άκρη και δεν τον αποπέμψατε. Αυτή είναι η ηθική σας; Στείλατε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα να  τον υπερασπιστεί και έχετε μικρά παιδιά. ΄Έχουμε μικρά παιδιά. Ντροπή. Αφου επιλέξατε αυτή την οδο χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του Σαμαρά «θα σας παω μέχρι τέλους».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση