HomeHL-9Η. Φιλόδημου: Η «μαγκιά» του Πολάκη

Η. Φιλόδημου: Η «μαγκιά» του Πολάκη

Ο «πολακισμός» συμπυκνώνει τις παθογένειες της πολιτικής μας ζωής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πολάκης και ο «πολακισμός» βρίσκονται πλέον στην προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της  «Προ. Συ.» (Προοδευτική Συμμαχία) με τη στάμπα του Αλέξη Τσίπρα,  και με την ανοχή των στελεχών αυτών των παρατάξεων, που κάπου πήγαν να διαφοροποιηθούν, κάτι πήγαν να ψελλίσουν, αλλά μόλις  ύψωσε τη φωνή ο Τσίπρας κούρνιασαν και κάθισαν ήσυχα στ’ αυγά τους.

Πάντως ο «πολακισμός»  συμπυκνώνει όλες τις παθογένειες της πολιτικής μας ζωής: Τη διάβρωση και εργαλειοποίηση των θεσμών. Το βίαιο λόγο που καλλιεργεί το διχασμό και συντελεί στην επιβίωση και ανάδειξη ακραίων στοιχείων. Τη σπίλωση και κατασυκοφάντηση των αντιπάλων. Το μίσος κατά της ελευθερίας των Μ.Μ.Ε….

Και όλα αυτά με στόχο την ισοπεδωτική διάλυση, προς τα κάτω, της κοινωνίας και τη μετατροπή της σε πολτό, σε μάζα ώστε  εύκολα να χειραγωγείται και να κατευθύνεται από κάθε είδους δημαγωγό.

Αλλά είναι  και η συμπεριφορά του εν λόγω προσώπου, που αποκαλύπτει μια αυταρχική ιδιοσυγκρασία. Η έλλειψη στοιχειώδους ευπρέπειας. Η χυδαία βαναυσότητα, το κραυγαλέο αντριλίκι, το αναιδές  νταηλίκι και ο έκδηλος ψευτοπαλληκαρισμός .

Βέβαια είναι κατανοητή η ανάγκη του Πολάκη να ξιπάσει, να προκαλέσει και να κρατηθεί σ’ αυτό το βάθρο της επικαιρότητας που έχει κατακτήσει με αυτό το ύφος του ταραξία και που δυστυχώς περνιέται σήμερα για δύναμη, σε κάποιες δηωμένες και συμπλεγματικές συνειδήσεις.

Φυσικά και δεν πρόκειται περί δύναμης, αλλά για έναν θρασύδειλο τζαμπαμαγκισμό, αφού πανικόβλητος έτρεξε να κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική ασυλία, τη στιγμή που ο Λοβέρδος ζητούσε για τον εαυτό του την άρση της και τώρα τρέχει να λουφάξει πίσω από την κομματική ασπίδα που τοποθετεί μπροστά του ο Τσίπρας.

Ούτε περί μαγκιάς πρόκειται. Πρόκειται για «μαγκιά, κλανιά κι εξάτμιση και κωλοκουβαρίστρα» που λέει μια λαϊκή έκφραση.

Και καλά ο Τσίπρας, συνεχίζει το διασυρμό της Αριστεράς. Είναι το μόνο έργο που το καταφέρνει πολύ καλά. Και είναι ίσως το μόνο που θα μείνει απ’ αυτόν. Το εξοργιστικό, όμως, είναι ότι υπάρχουν κάποιοι με πτυχία και περγαμηνές, τους παρακολουθούμε στα social media, που με σοβαροφανές ύφος, τάχα μου αντικειμενικό, επιχειρούν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις, νου δούνε σφαιρικά δήθεν τα πράγματα, εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

Πίσω, πάντως από το περισπούδαστο επίχρισμα, αν το ξύσεις θα εμφανιστεί… Πολάκης.

Γι αυτούς ταιριάζει αυτό που έλεγε ο αείμνηστος Μιχάλης Ρούκουνας, ακροναυπλιώτης αριστερός. Χρησιμοποιώ το εκφραστικό του σχήμα συναρτώντας το με επίκαιρους όρους : «Ρε σεις, αφού είσαστε συριζαίοι  πολακοκαμένοι, τι πάτε τώρα να μου το παίξετε κεντροαριστεροί σοσιαλδημοκράτες;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση