HomeΚΡΗΤΗΚυριακάτικο ραντεβού στο λιμάνι του Ηρακλείου για τα χημικά

Κυριακάτικο ραντεβού στο λιμάνι του Ηρακλείου για τα χημικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ακόμη κινητοποίηση ενάντια στην υδρόλυση των χημικών μια ανάσα από το νησί μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 8 Ιουνίου. Αυτή την φορά η πρωτοβουλία ανήκει στους μαθητές της  47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου οι οποίοι απευθύνουν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Κρήτης να συμμετέχουν στην  εν πλω, και όχι μόνο, συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο (Παλιό Ψυγείο) στις 11:30 π.μ.  .

Με την συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών μέσων και την παρουσία πολιτών στο χώρο του λιμανιού, φωνάζουμε το σύνθημά μας  «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ – ΟΧΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»  για ν’ ακουστεί από άκρη σε άκρη τόνισε σε δηλώσεις του  στο Ράδιο Κρήτη το μέλος της σχολής  κ. Θανάσης Φραγκιαδάκης .

Όπως ανέφερε  ο κ. Φραγκιαδάκης τρία εκπαιδευτικά σκάφη αλλά και άλλα ιστιοφόρα καθώς και φουσκωτά του παγκρήτιου συλλόγου Φουσκωτών θα συμμετέχουν σε αυτή την κινητοποίηση. Μάλιστα θα υπάρχουν πανό που θα τοποθετήσουν πάνω στα σκάφη .

Επίσης σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν και σιωπηρή διαμαρτυρία.

Σε σχετική ανακοίνωση εξάλλου της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι : «Με την κίνηση αυτή, εκφράζουμε την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τωρινή ή μελλοντική που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το  περιβάλλον γενικότερα. Οφείλουμε να διαφωνήσουμε σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα, δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.

Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που μας αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, ζητούμε την δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ekriti.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση