HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «Ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου»

Λ. Αυγενάκης: «Ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου»

Παρέμβαση Γραμματέα Π.Ε. ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις αυξημένες ανάγκες του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου σε προσωπικό αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κα. Όλγα Γεροβασίλη και Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας από πλευράς επισκεπτών και πτήσεων σε ετήσια βάση, μετά το αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ είναι το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ. Ιδίως την τουριστική περίοδο, που ήδη έχει ξεκινήσει, η κίνηση των επιβατών ξεπερνά κατά πολύ τις δυνατότητες του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις διαδικασίες ελέγχου απαιτείται ενίσχυση του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου με προσωπικό, προκειμένου να πραγματοποιούνται άμεσα οι διαδικασίες αυτές και να μην ταλαιπωρούνται οι χιλιάδες των ταξιδιωτών.Δεδομένου, μάλιστα, ότι έχει διαφοροποιηθεί η δομή της κίνησης εντός και εκτός Ε.Ε. και ότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες ελέγχου για τις πτήσεις εκτός Schengen υπάρχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης.
Το πρόβλημα γίνεται πολύ εντονότερο τα Σαββατοκύριακα, λόγω του γεγονότος ότι οι δόκιμοι Αστυφύλακες, οι οποίοι αποτελούν και το μεγαλύτερο τμήμα του προσωπικού, δεν έχει προβλεφθεί να εργάζονται Σαββατοκύριακα και νυχτερινή βάρδια. Ως αποτέλεσμα, τα Σαββατοκύριακα, που είναι και πιο αυξημένη η επιβατική κίνηση, ο όγκος της εργασίας να γίνεται αποκλειστικά από το ήδη περιορισμένο μόνιμο προσωπικό. Είναι αναγκαία είτε η πρόβλεψη για δυνατότητα απασχόλησης των Δόκιμων Αστυφυλάκων τα Σαββατοκύριακα και νυχτερινή βάρδια, είτε η λήψη μέριμνας για επιπλέον ενίσχυση του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου για τα Σαββατοκύριακα.

Επιπλέον, δεδομένης της αυξημένης κίνησης που υπάρχει κατά την τουριστική περίοδο είναι σημαντικό να προωθηθούν το συντομότερο δυνατό παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την λειτουργία, θα αυξήσουν την ασφάλεια και θα βελτιώσουν σημαντικά την εμφάνιση του αεροδρομίου, ώστε να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες μέχρι την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Ενόψει της κατασκευής του νέου αερολιμένα στο Καστέλι είναι σημαντικό να μην καταρρεύσει το «Ν. Καζαντζάκης», όπου τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει υπάρξει απολύτως καμιά ουσιαστική αναβάθμιση, πέραν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, καθιστώντας το κορεσμένο και ποιοτικά προβληματικό».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα:
«1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του ΑΤ Αερολιμένα Ηρακλείου, ιδίως τα Σαββατοκύριακα;
2. Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για τις αναγκαίες παρεμβάσεις για την άρτια λειτουργία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» τα επόμενα χρόνια και μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου, ώστε να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση