HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας από οικισμό Ρομά στην Ξάνθη

Τσίπρας από οικισμό Ρομά στην Ξάνθη

«Είναι παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το όραμα μας είναι μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε τον οικισμό Ρομά στα Κιμμέρια Ξάνθης, τον οποίο και χαρακτήρισε ένα «παράδειγμα πολυπολιτισμικής συμβίωσης».

«Είναι ένα χωριό όπου κατοικούν δίπλα-δίπλα Χριστιανοί με Μουσουλμάνους, Τσιγγάνοι με Μπαλαμούς κι αυτό είναι ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να είναι οι κοινωνίες μας», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Ανεξαρτήτως σε ποιον Θεό πιστεύουμε και τι χρώμα έχει το δέρμα μας, είμαστε άνθρωποι, είμαστε πολίτες αυτής της χώρας και πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα. Και πάνω από όλα δεν πρέπει να επιτρέψουμε ως χώρα και ως λαός να συνεχίζονται τα στερεότυπα των διακρίσεων, οι ξενοφοβικές και οι ρατσιστικές συμπεριφορές. Κυρίως, όμως, πρέπει εμείς που έχουμε την ευθύνη της πολιτείας να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε τόσο πολίτες που ανήκουν σε μειονότητες, είτε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο να μπορέσουν να ενταχθούν σε αυτό».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στα πέντε θετικά βήματα που έκανε η κυβέρνηση του για την αντιμετώπιση προβλημάτων των Ρομά, λέγοντας πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Ο κ. Τσίπρας περιόδευσε στον οικισμό μαζί με τη Ρομά υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζαμπάζη και τη μουσουλμάνα, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτή Ουφούκ Μουσταφά, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη, Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από τους Ρομά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση