HomeΕΛΛΑΔΑΠρος επανασύσταση η ΚΟ του Ποταμιού

Προς επανασύσταση η ΚΟ του Ποταμιού

Ξαναμαζεύτηκαν 5 βουλευτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντικατάσταση της Κατερίνας Μάρκου από τον Νίκο Νιφούδη ο όποιος θα ορκιστεί το απόγευμα βουλευτής του Ποταμιού θέτει εκ νέου ζήτημα επανασύστασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκου Βούτση τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής θα εξετάσει την δυνατότητα το Ποτάμι να επανασυσταθεί σε ΚΟ από τη στιγμή που υπάρχουν πέντε βουλευτές οι οποίοι αρχικώς εξελέγησαν με το συγκεκριμένο κόμμα και παραμένουν σε αυτό.

Εάν η εισήγηση είναι θετική ο κ. Θεοδωράκης θα μπορέσει εκ νέου να μιλήσει ως πολιτικός αρχηγός στη συγκεκριμένη συζήτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής προσανατολίζεται να γνωμοδοτήσει θετικά για την επανασύσταση της ΚΟ του Ποταμιού. Η απάντηση ενδεχομένως να δοθεί και σήμερα το απόγευμα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε πει ότι η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου θα εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το πρωί και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης.

Σημειώνεται ότι η ΚΟ του Ποταμιού είχε διαλυθεί προ ολίγων μηνών, μετά από διαρροές βουλευτών του προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τη χαριστική βολή την είχε δώσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η επιστολή του Σταύρου Θεοδωράκη για την ΚΟ του Ποταμιού

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, στις 11 Απριλίου ανέλαβε τα βουλευτικά της καθήκοντα η Αντιγόνη Λυμπεράκη και τη Δευτέρα 6 Μαΐου αναλαμβάνει ο Νίκος Νυφούδης. Η κυρία Λυμπεράκη εκλέχθηκε βουλευτής της Β’ Περιφέρειας Αθηνών και ο κ. Νυφούδης της Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, και οι δύο με τους συνδυασμούς του Ποταμιού.

Επίσης, σας είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Μαυρωτάς βουλευτής Αττικής και ο Σπύρος Λυκούδης βουλευτής Α’ Αθηνών εκλέχθηκαν ομοίως βουλευτές με τους συνδυασμούς του Κινήματός μας.

Από τις διατάξεις των άρθρων 15 παρ. 1, 2 και 16 παρ. 1 του Κανονισμού της Βουλής προκύπτει ότι πέντε βουλευτές, οι οποίοι εκλέχθηκαν με κόμμα που έλαβε μέρος στις γενικές εκλογές από τις οποίες προήλθε η Βουλή, με συνδυασμούς στα δύο τρίτα (2/3) τουλάχιστον των εκλογικών περιφερειών της χώρας, συγκροτούν αυτοδικαίως Κοινοβουλευτική Ομάδα, εκτός αν δηλώσουν ενυπόγραφα διαφορετική προτίμηση.

Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλώ να ζητήσετε την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής προκειμένου να διαπιστωθεί η αυτοδίκαιη επανασυγκρότηση της Κ.Ο του κόμματός μας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση