HomeHL-WorldΝέο αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Μην προχωρήσετε σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέο αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Μην προχωρήσετε σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

«Όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως προκλητικό βήμα χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την απόφαση της Τουρκίας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και καλεί την Άγκυρα να σταματήσει αμέσως τις επιχειρήσεις για γεωτρήσεις στην περιοχή.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, 72 ώρες μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών Φράνσις Φάννον αρμοδίου για θέματα Ενέργειας να αποφευχθεί κάθε κίνηση που συμβάλλει στην αύξηση της έντασης στην περιοχή επανήλθε και ύστερα από ερώτηση του real.gr με ανακοίνωση της εκπροσώπου, Μόργκαν Ορτάγκους κάλεσε σε πιο σκληρό τόνο την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ως εξής:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τις εξαγγελθείσες προθέσεις της Τουρκίας να ξεκινήσουν τις υπεράκτιες γεωτρήσεις σε μια περιοχή την οποία έχει οροθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ως Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Αυτό το βήμα είναι ιδιαίτερα προκλητικό και κινδυνεύει να αυξηθεί η ένταση στην περιοχή. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν αυτές τις επιχειρήσεις και να ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση».

Πηγή: Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση