HomeHL-9«Ζωντανός» ο ΟΦΗ, νίκη (0-2) στο Περιστέρι

«Ζωντανός» ο ΟΦΗ, νίκη (0-2) στο Περιστέρι

Ο ΟΦΗ πέτυχε μεγάλη νίκη (0-2) στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου, όμως θα παλέψει για την παραμονή του στη Super League στα μπαράζ με τον Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την «αντεπίθεση» της, όμως δεν απέφυγε τα μπαράζ, αφού ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον Πανιώνιο.

Έτσι, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία στους αγώνες μπαράζ με τον Πλατανιά. Ο Νέιρα στο 21’ και ο Σάσι στο 74’ ήταν οι σκόρερ των Κρητικών, με την είδηση του αγώνα να βγαίνει από το στόμα του Νταμίρ Κάναντι.

 Ο Αυστριακός προπονητής αποκάλυψε μετά το τέλος του αγώνα πως η θητεία του στον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε μετά από δύο χρόνια, χωρίς να γνωστοποιεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Τα πλάνα των προπονητών

Με σχηματισμό 4-2-3-1 παρέταξε σε ακόμη ένα παιχνίδι τον Ατρόμητο ο Νταμίρ Κάναντι. Την εστία των «κυανόλευκων» υπερασπίστηκε ο Μέγερι, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Σάκιτς, αριστερά ο Κατράνης και κεντρικό δίδυμο ήταν ο Ρισβάνης με τον Χατζηισαΐα. Αμυντικά χαφ ο Ουμπίδες με τον Μπουσουλάτζιτς, στα άκρα κινούνταν ο Μπρούνο (δεξιά) με τον Ουάρντα (αριστερά), ενώ πίσω από τον προωθημένο Κουλούρη ήταν ο Μανούσος.

Το 4-2-3-1 επέλεξε και ο Χάιμε Βέρα για τον ΟΦΗ, με τον Σωτηρίου κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ήταν ο Μπράουν, αριστερό ο Κοροβέσης και στόπερ ο Μιχόγεβιτς με τον Γιαννούλη. Αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Μεγιάδο με τον Νέιρα, δεξί εξτρέμ ήταν ο Βαζ, αριστερό ο Σόουζα και πίσω από τον Σάσι κινούνταν ο Ναμπί.

Τις ευκαιρίες ο Ατρόμητος, το γκολ ο ΟΦΗ

Αρκετά ορεξάτος ήταν ο Ατρόμητος στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Επέβαλλε τον ρυθμό του, κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα και δημιούργησε δύο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η πρώτη ήταν μόλις στο 3ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Κουλούρη, για να ακολουθήσει η προβολή του Ουάρντα δέκα λεπτά αργότερα. Και οι δύο, όμως, δεν σημάδεψαν σωστά.

Από το 20’ και μετά το σκηνικό άλλαξε τελείως. Ο ΟΦΗ κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νέιρα (21’), ενώ στο 25’ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Μπράουν να πετύχει και δεύτερο γκολ. Το πιο σημαντικό για τους Κρητικούς (μετά το γκολ) ωστόσο ήταν ότι είχαν καταφέρει να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Κράτησαν τον Ατρόμητο μακριά από την εστία τους και η μοναδική φορά που απειλήθηκαν ήταν λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου με σουτ του Μανούσου, το οποίο εξουδετέρωσε ο Σωτηρίου.

Το «κλείδωσε» ο Σάσι, δεν απέφυγε τα μπαράζ

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε στο ματς τον Ενσικουλού, θέλοντας να κάνει τον Ατρόμητο ακόμη πιο επιθετικό και ο Κονγκολέζος επιθετικός στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (47’) έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Οι «κυανόλευκοι», όπως και στο ξεκίνημα του αγώνα, ήταν πολύ κινητικοί και συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 63’ έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 1-1 με πρωταγωνιστή τον Ρισβάνη, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Την ίδια στιγμή ο ΟΦΗ κατά κύριο λόγο αμυνόταν και έψαχνε την ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Αυτή του δόθηκε στο 74ο λεπτό και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο Σάσι έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου, στάθηκε όρθιος παρά το μαρκάρισμα του Ούμπιδες και με υπέροχο σκάψιμο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Μέγερι.

Το τελευταίο τέταρτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού η απογοήτευση στο «στρατόπεδο» των γηπεδούχων ήταν εμφανής. Έτσι, τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει τη νίκη, αλλά να μην αποφεύγει τα μπαράζ και τον Ατρόμητο να τερματίζει στην τέταρτη θέση της Super League.

Γκολ: Νέιρα (21’), Σάσι (74’)
Κίτρινες: Χατζηισαΐας (77’), Σάκιτς (85’) – Κοροβέσης (45’), Σάσι (69’)

Διαιτητής: Π. Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Κ. Καλαμπόκης, Α. Κολοστώνης
Τέταρτος: Β. Φωτιάς

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Κατράνης, Ουμπίδες, Μπουσουλάτζιτς (82’ Μούγιακιτς), Μπρούνο, Μανούσος (56’ Ουγκράι), Ουάρντα (46’ Ενσικουλού), Κουλούρης.

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Νέιρα (88’ Ντίνας), Βαζ, Ναμπί (82’ Σακόρ), Σόουζα (73’ Νάστος), Σάσι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση