HomeΚΡΗΤΗΚαισαρική χωρίς… καρδιολόγο

Καισαρική χωρίς… καρδιολόγο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέβη και αυτό στο Νοσοκομείο Σητείας! Την Τετάρτη έγινε προγραμματισμένη χειρουργική τομή χωρίς την παρουσία καρδιολόγου όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σητείας κ. Χαράλαμπος Σαρίδης.

«Οι Τετάρτες είναι κατ’ αρχήν χειρουργικές ημέρες της Μαιευτικής- Γυναικολογικής Κλινικής. Την Τετάρτη λοιπόν που μας πέρασε υπήρχαν δύο προγραμματισμένα χειρουργεία εκ των οποίων το πρώτο αφορούσε μία καισαρική. Έπρεπε να ξεκινήσουμε στις 9, η αναισθησιολόγος ξεκίνησε την προνάρκωση και νάρκωση και τότε μας έρχεται μία προφορική είδηση ότι ο καρδιολόγος, που επρόκειτο να έρθει, δε θα έρθει. Καταλαβαίνετε τί σήμαινε αυτό. Δε μπορούσαμε να γυρίσουμε πίσω τη διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει. Να ξυπνήσει μία έγκυος και αντί να ακούσει τη φωνή του παιδιού της να της πούμε «ξέρετε σας κοιμίσαμε, αλλά …». Οι συγγενείς της ήταν έξω από το χειρουργείο… Καταλαβαίνετε ποιές συνθήκες επικράτησαν! Εγώ αυτά τα χαρακτηρίζω εγκλήματα εκ. προμελέτης! Διότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις για τον κόσμο και να αναγκάζεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες», ανέφερε ο κ. Σαρίδης στο anatolh.com

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε φυσικά την έντονη οργή των συγγενικών προσώπων της εγκύου. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, θα προχωρήσουν σε έγγραφη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση