HomeΚΟΣΜΟΣΟ Μπολσονάρου αναγκάστηκε να ακυρώσει ταξίδι του στις ΗΠΑ

Ο Μπολσονάρου αναγκάστηκε να ακυρώσει ταξίδι του στις ΗΠΑ

Επειτα από τις αντιδράσεις για βράβευσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επειτα από το κύμα αντιδράσεων ενάντια στη βράβευσή του ως πρόσωπο της χρονιάς, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα έδινε το παρών σε τελετή του Αμερικανοβραζιλιάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου, που θα τον βράβευε ως πρόσωπο της χρονιάς. Ομως, εξαιτίας των δηλώσεων ομοφοβίας, ρατσισμού και μισυγυνισμού που έχει κάνει στο παρελθόν ο Μπολσονάρου, προκλήθηκαν αντιδράσεις.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζήτησαν τη ματαίωση της εκδήλωσης που είναι προγραμματισμένη στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, ενώ πολλές διεθνείς εταιρείες ανακοίνωσαν ότι αποσύρουν τη χορηγία τους για την τελετή, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Ανάμεσά τους, η αεροπορική εταιρεία Delta, οι Financial Times, αλλά και η εταιρεία Bain & Company. Αρχικά, η βράβευση θα γινόταν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο όμως αρνήθηκε να τη φιλοξενήσει, υπό την πίεση της κοινής γνώμης.

Ο Μπολσονάρου δεν θα παρευρεθεί στο δείπνο εξαιτίας της αντίστασης και των εσκεμμένων επιθέσεων από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και της πίεσης από ομάδες συμφερόντων στους διοργανωτές και σε χορηγούς, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βραζιλίας, Οτάβιο Ρέγκο Μπάρος. Η ακύρωση του ταξιδιού θεωρείται πλήγμα για τον Μπολσονάρου, που θέλει να αναπτύξει στενότερες σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση