HomeΚΡΗΤΗΑυλαία σήμερα στο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αλικαρνασο

Αυλαία σήμερα στο παιδικό τουρνουά ποδοσφαίρου στην Αλικαρνασο

Απονομές στους ιδρυτές των προσφυγικών σωματείων Ηροδότου, ΑΕΚ, ΠΟΑ, ΜΙΝΟΪΚΗΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ερασιτέχνης Ηρόδοτος, θέλοντας να αναδείξει την ιστορία του αλλά και την προσφορά των ιδρυτών του :Μιχάλη Ελευθεριάδη, Δημήτριο Σκουρέλλο Μιχάλη Βελισαρρίου, Απόστολο Μουζουράκη, διοργανώνει για πρώτη φορά σε συνδιοργανωςη με την Περιφερεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλειου, τον Δήμο -ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών με την συμμετοχή των προσφυγικών ποδοσφαιρικών σωματείων της πόλης ΑΕΚ,ΠΟΑ,ΜΙΝΟΪΚΗ.

Το διήμερο παιδικό τουρνουά με τιτλο «Χαμένες Πατρίδες τιμή και μνήμη στους ιδρυτές των προσφυγικών σωματείων της πόλης» διεξάγεται με επιτυχία στο γήπεδο “Γιαννης Σκουρελος”και ολοκληρώνεται σήμερα όπου στις 19,30 θα γίνουν απονομές τιμής και μνημης στους ιδρυτές όλων των σωματείων που συμμετέχουν στο τουρνουά, διακρίσεως που θα παραλάβουν απόγονοι τους. Επίσης θα τιμηθεί ο παλαιότερες εν ζωή ποδοσφαιριστής του Ηροδότου Στελιος Καγιαλή που γεννήθηκε το 1927.

Στην σημαντικότητα της διοργάνωσης του τουρνουά αναφέρθηκαν, καλώντας όλους τους πολίτες να παραβρεθούν, ο Πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηροδότου, Νικος Παναγιωτακης, ο Γεν Γραμματέας Γιαννης Αερακης,και ο γεν Δντης Βασιλης Κοκοτσακης.

image

Οι ίδιοι αποδίδοντας τιμή στους ιδρυτές :Μιχάλη Ελευθεριάδη, Δημήτριο Σκουρέλλο Μιχάλη Βελισαρρίου, Απόστολο Μουζουράκη, ανεφεραν, οτι, «σε χαλεπούς καιρούς ήτοι την 28/7/1932 δέκα περίπου χρόνια από τον ξεριζωμό τους, ίδρυσαν την ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ, ομάδας σύμβολο που θα τους συνέδεε πλέον ανελλιπώς με τον τόπο τους. Στόχος της διοίκησης μας είναι το τουρνουά αυτό να αναδείξει διαχρονικά την αγάπη και την νοσταλγία των προσφύγων γενικά με τους τόπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν και γιαυτό απευθύνθηκε στην αρχή μόνο στα προσφυγικά σωματεία της πόλης(ΠΟΑ,ΜΙΝΩΙΚΗ και ΑΕΚ) και ακολούθως στο μέλλον σε συλλόγους της Κρήτης με προσφυγικό χαρακτήρα , με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η εκδήλωση αυτή  θα έχει  πανελλήνια συμμετοχή και όχι μόνο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση