HomeHL-WorldΟ Μαδούρο καλεί τον στρατό να αγωνιστεί εναντίον «όλων των πραξικοπηματιών»

Ο Μαδούρο καλεί τον στρατό να αγωνιστεί εναντίον «όλων των πραξικοπηματιών»

Επίδειξη δύναμης: Την επομένη των διαδηλώσεων μίλησε σε χιλιάδες στρατιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επανεμφάνιση ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών έκανε σήμερα ο Νικολάς Μαδούρο, σε μια προφανή επίδειξη ισχύος την επομένη διαδηλώσεων σε βάρος του και δύο ημέρες αφότου ο Χουάν Γκουαϊδό κάλεσε το στρατό σε εξέγερση.

«Ναι, είμαστε σε πλήρη μάχη, το ηθικό πρέπει να είναι στον ανώτατο βαθμό σε αυτή τη μάχη για να αφοπλίσουμε όλους τους προδότες, όλους τους πραξικοπηματίες», είπε ο Νικολάς Μαδούρο.

Την Πρωτομαγιά, ο Μαδούρο είχε διαμηνύσει ότι «δεν θα διστάσει» να τιμωρήσει τους «προδότες», που ευθύνονται, όπως είπε, για την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικής εξέγερσης στην οποία είχε καλέσει το πρωί της Τρίτης ο Χουάν Γκουαϊδό. Μάλιστα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε υποστηρίξει ότι διέθετε τη στήριξη στρατιωτών που είχαν στασιάσει. Παράλληλα, ο Μαδούρο είχε πει ότι απέτρεψε μια «πραξικοπηματική αψιμαχία»

«Πίστη πάντοτε, προδοσία ποτέ!», είπε ακόμη ο αρχηγός του κράτους στους στρατιώτες στην ομιλία του σήμερα, επαναλαμβάνοντας ένα σύνθημα που ακούγεται σε όλες τις συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις της κυβέρνησης.

Μάλιστα, ο Μαδούρο τόνισε ότι δεν μπορεί κανείς να φοβάται. «Είναι η ώρα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ειρήνη», πρόσθεσε.

Λαβρόφ κατά Ουάσινγκτον

Θέση στα όσα συμβαίνουν στη Βενεζουέλα πήρε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που απέρριψε ως αναληθείς τις δηλώσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ σύμφωνα με τους οποίους η Μόσχα έχει καλέσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να μην εγκαταλείψει τη χώρα εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής εκεί, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το RIA, ο Λαβρόφ είπε ακόμη πως η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασύμβατες θέσεις για τη Βενεζουέλα, αλλά συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συνομιλίες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση