HomeΚΡΗΤΗΒ. Καρκανάκης: Ευχολόγια, διαπιστώσεις και πολλά «θα» για τον ΒΟΑΚ

Β. Καρκανάκης: Ευχολόγια, διαπιστώσεις και πολλά «θα» για τον ΒΟΑΚ

Ανακοίνωση του Προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφορικά με τις δηλώσεις Τσίπρα για το έργο του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ανατολική Κρήτη, όσον αφορά στο έργο του ΒΟΑΚ σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Βαγγέλης Καρκανάκης λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Ευχολόγια, διαπιστώσεις και πολλά «θα». Σε αυτή τη μικρή πρόταση συνοψίζεται η …πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα έργα υποδομής του νομού μας.

Ιδιαίτερα δε για τον ΒΟΑΚ, που δήθεν αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη σπουδαιότητα του έργου και το πως ο ΒΟΑΚ «θα» είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Τίποτα δηλαδή που δεν θα μπορούσε να πει και ο πιο αδαής.

Ωστόσο και παλιότερα κατά τις σπάνιες επισκέψεις στην εκλογική του περιφέρεια ο Πρωθυπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου είχε κάνει ανάλογες δηλώσεις.

  • Στις 20 Δεκεμβρίου 2016 είχε πει πως στόχος τη Κυβέρνησης ήταν μέχρι τις αρχές του 2018 να έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία, και μέσα στο 2018 να ξεκινήσει το έργο.

Τι έγινε μέχρι σήμερα: καμία διαγωνιστική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.

  • Ενώ και τον Σεπτέμβριο του 2017, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης, ο κ. Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι εντός του Οκτωβρίου του 2017 «θα» ξεκινούσε η δημοπράτηση για τη Μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού για το ΒΟΑΚ από το Καστέλι Κισσάμου ως την Σητεία.

Η πραγματικότητα: Ουδέποτε προκηρύχθηκε η δημοπράτηση της μελέτης.

Αφού, λοιπόν, τόσο πολύ ενδιαφέρεται για τον ΒΟΑΚ ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν προχωράει το έργο με τον ίδιο «μαγικό» -όπως δήλωσε- τρόπο με τον οποίο προχώρησε το έργο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά;

Ένα έργο που παρά τα εγκαίνιά του θα παραμείνει κλειστό για το προσεχές μέλλον.

Οι Ηρακλειώτες και όλοι οι Κρήτες έχουν πια βαρεθεί τα ψέματα και γυρνούν την πλάτη στον κ. Τσίπρα. Όσες περιοδείες κι αν κάνει, όσες κορδέλες σε ημιτελή έργα κι αν κόψει αποτελεί ήδη παρελθόν για την χώρα και τους πολίτες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση