HomeHL-SportsΜία ανάσα από τον τελικό η Μπαρτσελόνα

Μία ανάσα από τον τελικό η Μπαρτσελόνα

3-0 τη Λίβερπουλ με δύο γκολ του Μέσι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα μετέτρεψε σε θρίαμβο τον πρώτο της αγώνα με τη Λίβερπουλ, για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο «Camp Nou» και με τη νίκη της με 3-0 σκορ πλέον βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στον τελικό της διοργάνωσης.

Ο Αργεντίνος αστέρας των Καταλανών πέτυχε το δεύτερο γκολ των «μπλαουγκράνα» με κοντινό πλασέ στο 75′, ενώ επτά λεπτά αργότερα με μία μαγική εκτέλεση φάουλ έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Βαλβέρδε, η οποία είχε προηγηθεί στο 26ο λεπτό με σκόρερ τον Σουάρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 84′ η Λίβερπουλ, η οποία είχε σταθεί αξιοπρεπώς στο «Camp Nou» πριν αναλάβει δράση ο Μέσι, έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν ο Σαλάχ από θέση βολής, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο αγώνας

Για την Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον Βιδάλ βασικό στη θέση του Βραζιλιάνου Αρτούρ και τον Φιλίπε Κουτίνιο αντί του Ουσμάν Ντεμπελέ.

Στον αντίποδα, ο Γιούργκεν Κλοπ δεν ξεκίνησε τον Ρομπέρτο Φιρμίνο (πέρασε αλλαγή στο 78΄), αφού δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον μυϊκό τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί, ενώ στο 22΄ έχασε και τον Κεϊτά που τραυματίστηκε για να πάρει τη θέση του δύο λεπτά αργότερα ο Χέντερσον.

Οι δύο ομάδες, με καθαρά επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, ξεκίνησαν δυνατά και πρόσφεραν όμορφο θέαμα. Στο πρώτο 45λεπτο, το ματς ήταν ισορροπημένο με ελαφρά καλύτερη επιθετικά τη Λίβερπουλ.

Πάντως, το σκορ άνοιξε η Μπαρτσελόνα στο 26΄, όταν ο Σουάρες με προβολή από κοντά, μετά από έξυπνη μεταβίβαση του Τζόρντι Άλμπα στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Άλισον κι έκανε το 1-0.

Η Λίβερπουλ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 35΄, όταν από εξαιρετική μπαλιά του Χέντερσον, ο Μανέ έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι, που γνώρισαν την πρώτη ήττα τους σε όλες τις διοργανώσεις μετά από 20 αγώνες, μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 47΄ ο Μίλνερ έκανε το πλασέ από πλάγια και υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε θεαματική επέμβαση.

Λίγο αργότερα (53΄), σουτ του Σαλάχ έξω από την περιοχή, απομάκρυνε και πάλι ο Τερ Στέγκεν, όπως έκανε και στο 59΄ σε νέο σουτ του Μίλνερ.

Οι Καταλανοί έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι στο 68΄, όταν ο Σουάρες από μεταβίβαση του Μέσι, μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον Μάτιπ αλλά ο αμυντικός της Λίβερπουλ τον έκοψε.

Εντούτοις ο Μέσι ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει για μία ακόμη φορά και να κάνει το 2-0 στο 75΄ από κοντά, στην επαναφορά της μπάλας μετά από δοκάρι που είχε ο Σουάρες.

Ο αρχηγός των Καταλανών πάντως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Κι αυτό γιατί σκόραρε και στο 82΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, που άφησε άναυδο τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και σημείωσε το 48ο εφετινό του τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις, φτάνοντας τα 600 γκολ με την Μπαρτσελόνα!

Στο 84΄ η Λϊβερπουλ μπορούσε να περιορίσει την έκταση του σκορ και να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη ρεβάνς, όταν ο Σαλάχ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, μετά από πλασέ του Φιρμίνο που έδιωξε ο Ράκιτις πριν η μπάλα περάσει την γραμμή της εστίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο τέλος η ομάδα του Βαλβέρδε θα μπορούσε να σημειώσει και τέταρτο τέρμα όταν η αγγλική ομάδα είχε… κατασκηνώσει στα καρέ του Τερ Στέγκεν, ψάχνοντας το γκολ, με το οποίο θα μείωνε το σκορ.

Αυτό εν τέλει δεν έγινε, ωστόσο και πάλι το 3-0, με το οποίο ηττήθηκε η ομάδα του Κλοπ μοιάζει με… βουνό για τους «ρεντς», εν όψει του αγώνα ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στο «Άνφιλντ» στις 7 Μαΐου.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρο Βιδάλ, Φιλίπε Κουτίνιο (60′ Σεμέδο), Μέσι και Σουάρες.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Γκόμεζ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (79′ Φιρμίνο), Μίλνερ (85′ Οριγκί), Κεϊτά (24′ λ.τ. Χέντερσον), Μανέ και Σαλάχ

Διαφήμιση
Διαφήμιση