HomeΚΡΗΤΗΜεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ηράκλειο

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμική η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των Ταξικών Σωματείων το Ηράκλειο.

Κεντρικό σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς ήταν: «1η Μάη 2019 : Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο» καθώς και «Έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και των Σωματείων ανταποκρίθηκαν και Αγροτικοί Σύλλογοι, σωματεία επαγγελματοβιοτεχνών, όπως επίσης Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.

Χαιρετισμό απεύθυναν εκπρόσωποι των Σωματείων, Συλλόγων και επιτροπών αγώνα εκ μέρους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος, όπου ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Τα μονοπώλια στην προσπάθεια τους να ξεζουμίσουν ολοένα και περισσότερο τους εργαζόμενους για να αβγατίζουν τα κέρδη τους, αξιοποιούν όλα τα μέσα και τους διάφορους πρόθυμους που έχουν στα πόδια τους.

Περιφέρεια, δήμοι αλλά και οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα έβαλαν πλάτη τα προηγούμενα χρόνια στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών σχεδιασμών…

.. Καλούμε σήμερα από αυτό το βήμα, στην μοναδική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο νομό μας, κάθε σωματείο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τον κάθε εργαζόμενο, να κρίνει την κατάσταση και να πάρει θέση απέναντι στη συνδικαλιστική μαφία.

Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει ανάγκη να εκφραστεί ένα ενωτικό μαχητικό ρεύμα που εκφράζεται στους χώρους δουλειάς, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που αντιδρούν σε αυτά τα φαινόμενα εκφυλισμού».

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου, όπου κυριάρχησαν τα συνθήματα «Κόκκινη Πρωτομαγιά, πρωτοπόρα εργατιά», «Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», μαζί με αυτά τα συνθήματα που δόνησαν τους δρόμους του Ηρακλείου ακούστηκαν και τα «Συνδικάτα Εργατών, όχι των εργοδοτών», «Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία, έξω η εργοδοσία από τα σωματεία!» . Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ ενώ ακολουθούσαν πλήθος σωματείων και φορέων οργανωμένα με τα μπλοκ τους.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας τιμήθηκαν οι ήρωες ο Στρατής Περγαλίδης και ο Χρήστος και ο Κώστας Χατζηγεωργίου, που υπήρξαν από τα θύματα που έχει δώσει η εργατική τάξη του Ηρακλείου, στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων, την αύξηση του μεροκάματου, την οργάνωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Η συγκέντρωση κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο παρέμενε κλειστό καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης δεν μπήκε καν στον κόπο φέτος να προσπαθήσει να καλέσει σε συγκέντρωση»

Διαφήμιση
Διαφήμιση