HomeHL-9Με διπλή συγκέντρωση η απεργία της Πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο

Με διπλή συγκέντρωση η απεργία της Πρωτομαγιάς στο Ηράκλειο

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια – Κλειστές οι υπηρεσίες και τα καταστήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με διπλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορείς, συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία τίμησαν σήμερα στο Ηράκλειο την Εργατική Πρωτομαγιά.

Λόγω της πρωτομαγιάτικης απεργίας, οι υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα παραμένουν κλειστές. Εξάλλου, η 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καθήλωσε τα πλοία στα λιμάνια , ενώ δεν λειτούργησε η αγορά.

Η πρώτη απεργιακή συγκέντρωση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας με διοργανωτή τη Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και τα συνδικαλιστικά σωματεία που εντάσσονται στο δυναμικό της. Η δεύτερη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε τις 11 το πρωί στη λεωφόρο Δημοκρατίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των δύο συγκεντρώσεων έγιναν πορείες διαμαρτυρίες στο κέντρο της πόλης, με μικρή ωστόσο συμμετοχή απεργών. Οι διαδηλωτές τίμησαν τους Κρητικούς αγωνιστές της εργατικής τάξης και του αντικατοχικού αγώνα με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο Εργατικής Τάξης δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΗ, όπως επίσης στα σημεία όπου δολοφονήθηκαν οι αδελφοί Χατζηγιώργη και ο μαρτυρικές πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στρατής Περγαλίδης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση