HomeHL-9Μία ακόμη δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική …

Μία ακόμη δύσκολη ημέρα για την Πυροσβεστική …

Πυρκαγιές που αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα εκδηλώθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολη ημέρα αποδείχθηκε η χθεσινή για τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κρήτη καθώς χρειάστηκε να επέμβουν σε περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα στις 12:25 χθες το μεσημέρι εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Πεμμενιανά του Δήμου Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά, κινητοποιώντας τέσσερις πυροσβέστες του Κλιμακίου Καντάνου που έσπευσαν στο σημείο με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο περίπου μια ώρα αργότερα, ωστόσο οι φλόγες κατέστρεψαν ένα στρέμμα δασικής έκτασης.

Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι επίσης, φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο έκτασης 10 τ.μ. στο Πισκοπιανό του Δήμου Χερσονήσου. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν 4 πυροσβέστες του Κλιμακίου Χερσονήσου με δύο πυροσβεστικά οχήματα, οι οποίοι στις 13:20 κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο πριν αυτή επεκταθεί. Το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν ανέρχονται στα 300 ευρώ.

Υλικές ζημιές προκάλεσε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στις δέκα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι στην περιοχή των Βουτών στο Ηράκλειο κάνοντας στάχτη μικρή έκταση με καλάμια, όπως επίσης και χορτολιβαδική έκταση. Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν τέσσερις πυροσβέστες του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Εξάλλου, μισό στρέμμα χορτολιβαδικής έκτασης καταστράφηκε στα Πάρτιρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όταν φωτιά εκδηλώθηκε στις 18:20 το απόγευμα. Στην πολύωρη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τέσσερις πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύργου που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα.

Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 8 το βράδυ.

Οι αρμόδιες ανακριτικές υπηρεσίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν τις πυρκαγιές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση