HomeΚΡΗΤΗΆρχισε να επαναλειτουργεί το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας

Άρχισε να επαναλειτουργεί το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επαναλειτουργεί από 1ης Ιουνίου το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου. Το Τμήμα έχει στελεχωθεί με τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι αποσπάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Η λειτουργία του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας συνεχίζει να είναι εποχική, αφού δεν διαθέτει μόνιμη στελέχωση, παρά το γεγονός ότι έχει διατυπωθεί από τοπικούς παράγοντες το αίτημα για λειτουργία σε μόνιμη βάση, μιας και ο Άγιος Νικόλαος και η ευρύτερη περιοχή είναι κατ’ εξοχήν τουριστική και ήδη η τουριστική περίοδος εκτείνεται από Απρίλιο έως και Νοέμβριο.

Διοικητής του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας τοποθετήθηκε ο κ. Φίλιππος Λουκάκης.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου ταξίαρχος Κων. Περάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι, αν και επανενεργοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, ήδη η Τουριστική Αστυνομία έχει ασχοληθεί με το κέντρο του Αγίου Νικολάου και με την Ελούντα, προβαίνοντας σε συστάσεις και παραινέσεις προς τους επαγγελματίες και καταστηματάρχες, επισημαίνοντας τις υποχρεώσεις τους. Ουσιαστικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εφαρμοστεί η τουριστική νομοθεσία και να πάει καλά η τουριστική περίοδος.

Στην αρμοδιότητά τους περιλαμβάνεται ο έλεγχος των ξενοδοχείων και λοιπών τουριστικών καταλυμάτων και των καταστημάτων που έχουν σχέση με τον Τουρισμό, ως προς την εφαρμογή των τουριστικών διατάξεων.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ – anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση