HomeΚΡΗΤΗΔημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του αναψυκτηρίου στον Δημοτικό Κήπο

Δημοπρατήθηκε το έργο κατασκευής του αναψυκτηρίου στον Δημοτικό Κήπο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του αναψυκτηρίου στον Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, άνοιξε ο δρόμος για την περάτωση του έργου, το οποίο για επτά χρόνια είχε «κολλήσει» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Οι εργασίες είχαν «παγώσει», καθώς υπήρχε πρόβλημα με τη νομοθεσία σχετικά με την πολεοδομική άδεια του κτίσματος, πράγμα το οποίο διασαφηνίστηκε μόλις το προηγούμενο διάστημα και έτσι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρεθύμνου, προχώρησε στην έγκριση του ποσού των 40.000 ευρώ -χρήματα από ιδίους πόρους του Δήμου- προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το μέγεθος του νέου αναψυκτηρίου, θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το 20% του συνολικού κοινόχρηστου χώρου, κάτι που είχε θέσει σαν προϋπόθεση η Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ. της Περιφέρειας Κρήτης με σχετικό έγγραφό της τον Οκτώβριο του 2010.

Ολόκληρη η κατασκευή θα καταλαμβάνει περίπου 80 τετραγωνικά, εκ των οποίων τα 25 προορίζονται για τη δημιουργία σύγχρονων χώρων υγιεινής. Η κατασκευή θα είναι από πέτρα, ξύλο και γυαλί. Το αναψυκτήριο που υπάρχει σήμερα θα απομακρυνθεί, όπως και κάποιες άλλες κατασκευές.

Σε ό,τι αφορά τους νέους χώρους υγιεινής αυτοί θα περιλαμβάνουν δυο τουαλέτες ανδρών, δυο γυναικών και μια για ΑμεΑ. Η κατασκευή αυτή εκτιμάται ότι θα λύσει το πρόβλημα των επισκεπτών, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να βγουν εκτός του Δημοτικού Κήπου προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου Γεωργία Κελέκη, μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος των ενστάσεων και καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες οι οποίες δεν απαιτούν πολύ χρόνο για την ολοκλήρωσή τους. Ωστόσο εκτιμάται ότι το αναψυκτήριο δεν θα είναι έτοιμο αυτή την καλοκαιρινή περίοδο και κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσει μετά τον Οκτώβριο. «Εκτιμώ ότι σε 15 ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο -σε περίπτωση που δεν υπάρξουν ενστάσεις και οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα. Οι εργασίες που εκκρεμούν είναι η σκεπή, η τοποθέτηση τζαμαριών, το δάπεδο και του χώρου του ενιαίου και των τουαλετών. Ενδεχομένως να ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι, όμως δεν ξέρω αν θα ναι έτοιμο την περίοδο διεξαγωγής των εκδηλώσεων του δήμου Ρεθύμνης», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κελέκη.

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα για την αδειοδότηση περιπτέρου στην πλατεία Μικρασιατών

Εν τω μεταξύ φαίνεται πως δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί η καντίνα που είχε σχεδιαστεί να κατασκευαστεί στην πλατεία Μικρασιατών. Το θέμα αυτό αντιμετώπισε επίσης ζητήματα ως προς την αδειοδότηση της λειτουργίας του, που σύμφωνα με την κυρία Κελέκη έχουν ξεπεραστεί, ωστόσο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα για την δημοπράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι το περίπτερο που θα σχεδιαστεί, θα διαθέτει προς πώληση νερό, αναψυκτικά, παγωτά, ενώ θα απαγορεύονται τα οινοπνευματώδη. Επίσης, θα υπάρχουν σκαμπό και όχι τραπεζοκαθίσματα.

Ο επαγγελματίας που θα δραστηριοποιείται στο δημοτικό αναψυκτήριο, θα έχει παράλληλα και την επίβλεψη της πλατείας Μικρασιατών, καθώς επιχειρείται προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ζήτημα φύλαξης της πλατείας. Η καντίνα θα τοποθετηθεί σε χώρο που βρίσκεται μεταξύ των κτιρίων ΚΗΦΗ-ΚΔΑΠ και του Λαογραφικού Μουσείου και μ’ αυτόν τον τρόπο η παρουσία της θα είναι διακριτική.
rethnea.gr, Ελπίδα Αριστείδου

Διαφήμιση
Διαφήμιση