HomeΚΡΗΤΗΧωρίς νερό δεκάδες νοικοκυριά εξαιτίας βλάβης σε αγωγό

Χωρίς νερό δεκάδες νοικοκυριά εξαιτίας βλάβης σε αγωγό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέχρι σήμερα αναμένεται να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης αρκετών περιοχών του Ηρακλείου, μιας και ολοκληρώθηκε χθες η αποκατάσταση της βλάβης στον τροφοδοτικό αγωγό των Δαφνών.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στη «Ν.Κ.» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως μέσα σε ένα 24ωρο φτιάχτηκε το σοβαρότατο πρόβλημα που καθήλωσε πολλά νοικοκυριά στην πόλη του Ηρακλείου.

Εξάλλου, όπως ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΗ, «η βλάβη αποκαταστάθηκε σήμερα (σ.σ. χθες) το μεσημέρι, ενδέχεται όμως να υπάρξει καθυστέρηση στη διανομή του νερού».

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα υδροδότησης, που παρουσιάστηκε σε Καμίνια, Δειλινά, Μαλάδες, Φοινικιά, καθώς μεταξύ άλλων και στην περιοχή Μιχαήλ Αρχαγγέλου στη Θέρισο, οφειλόταν σε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στον τροφοδοτικό αγωγό των Δαφνών. Σημειώνεται πως οι δύο αντλίες στο εν λόγω μηχανοστάσιο τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Το απόγευμα της Πέμπτης, όπως ανέφερε ο κ. Στειακάκης, αντικαταστάθηκε η μια αντλία και χθες το μεσημέρι αντικαταστάθηκε και η δεύτερη.

Έτσι, από χθες το μεσημέρι αντλείται νερό και φεύγει δίχως να αντιμετωπίζεται κανένα πρόβλημα. Όμως, χρειάζεται να περάσει εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να πάρουν νερό όλα τα σπίτια που ξέμειναν. Γι’ αυτόν το λόγο και η ΔΕΥΑΗ στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ζητά «την κατανόηση των δημοτών για την όχληση που τυχόν δημιουργηθεί».

Παράλληλα, αναφέρει πως για περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Ο κ. Στειακάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως τέτοιες βλάβες είναι συχνές στο σύστημα ύδρευσης, κυρίως με τις αντλίες, όμως κάθε φορά δίνεται αγώνας από τους τεχνικούς προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο γίνεται πιο άμεσα. Σημειώνεται ότι 56 υδρευτικές γεωτρήσεις αντλούν νερό για το δίκτυο του Ηρακλείου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως 400 κυβικά νερό την ώρα μπαίνουν στη δεξαμενή για Καμίνια, Θέρισο και Μασταμπά.
neakriti.gr, Ιωάννα Βλαχάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση