HomeHL-9Στους… δρόμους η ΕΛ.ΑΣ. για τους εκδρομείς του Πάσχα

Στους… δρόμους η ΕΛ.ΑΣ. για τους εκδρομείς του Πάσχα

Αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξημένα είναι και σήμερα τα μέτρα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης, προκειμένου όσοι μετακινηθούν ανήμερα του Πάσχα προς τις περιοχές της υπαίθρου, να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στους προορισμούς τους.

Άνδρες των Τμημάτων Τροχαίας και των τεσσάρων Διευθύνσεων Αστυνομίας του νησιού βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να δείχνουν την μέγιστη προσοχή, προκειμένου να φτάσουν σώοι και ασφαλείς στον προορισμό τους.

Θα πρέπει να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να μην προχωρούν σε αντικανονικά προσπεράσματα, να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, να κάνουν χρήση ζώνης ασφαλείας ή κράνους.

Αναλυτικά τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν:

-αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

-αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

-αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

-ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

-συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)

-κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Επίσης συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση