HomeΚΟΣΜΟΣΟδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του σε περαστικούς – Νόμιζε ότι ήταν μουσουλμάνοι

Οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του σε περαστικούς – Νόμιζε ότι ήταν μουσουλμάνοι

Τραυματίζοντας οκτώ άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σοκ προκάλεσε στις ΗΠΑ η αποκάλυψη των Αρχών ότι ένας οδηγός έριξε σκόπιμα το αυτοκίνητό του σε περαστικούς επειδή του φάνηκε ότι ήταν μουσουλμάνοι, τραυματίζοντας οκτώ άτομα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Σάνβελ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, ο 34χρονος δράστης, ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ, που πάσχει από μετατραυματικό στρες, ονόματι Αϊζάια Πίπλς, θεώρησε ότι οι άνθρωποι πάνω στους οποίους έπεσε με το αμάξι του σε διασταύρωση του Sunnyvale της Καλιφόρνια ότι ήταν μουσουλμάνοι.

Ο Αϊζάια Πιπλς αντιμετωπίζει τώρα οκτώ κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας με το ρατσιστικό κίνητρο ως επιβαρυντικό στοιχείο.

https://www.youtube.com/watch?v=VclgNCZilRg

«Υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Πιπλς στόχευσε σκόπιμα τα θύματά του λόγω της φυλής τους και της πεποίθησης ότι είναι μουσουλμάνοι», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της αστυνομίας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας, ο γιος και η κόρη του είναι ανάμεσα στους οκτώ πεζούς που τραυματίστηκαν την Τρίτη.

Καμιά πληροφορία, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστή για τη θρησκεία ή την εθνικότητα των θυμάτων. Ο δικηγόρος του Αϊζάια Πιπλς είπε ότι το περιστατικό με την επίθεση κατά των φερόμενων ως μουσουλμάνων ήταν «σαφώς η συνέπεια ψυχικών διαταραχών» και ότι θα ζητήσει ο πελάτης του να λάβει την κατάλληλη θεραπεία.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση