HomeHL-GreeceΠαρασκήνιο: Το «όχι» της ΝΔ στον Γεωργούλη για τις Ευρωεκλογές

Παρασκήνιο: Το «όχι» της ΝΔ στον Γεωργούλη για τις Ευρωεκλογές

Πώς πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αποκάλυψη του Αλέξη Γεωργούλη, ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με τη ΝΔ, αλλά τελικά κατέληξε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές, προκάλεσε πολλές σχόλια.

Οπως ήταν αναμενόμενο τα περισσότερα σχόλια ήταν αρνητικά καθώς θύμισε αθλητή που ψάχνει ομάδα να αγωνιστεί, ανεξαρτήτως του χρώματος της φανέλας. Κι αν αυτό για έναν επαγγελματία αθλητή είναι θεμιτό, όταν μιλάμε για κόμματα που εκφράζουν συγκεκριμένη ιδεολογία και θέσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί ως σημαία ευκαιρίας.

Το παρασκήνιο της διαδρομής Γεωργούλη από την Πειραιώς στην Κουμουνδούρου

Αυτοί που δεν ξαφνιάστηκαν όμως από την αποκάλυψη Γεωργούλη, ήταν οι επιτελείς της Πειραιώς. Ο γνωστός ηθοποιός διατηρεί στενή φιλική σχέση με το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δήμαρχο Λάρισας, Κωνσταντίνο Τζανακούλη. Αυτός ήταν που είχε κάνει και τις συζητήσεις με τον κ. Γεωργούλη για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη γαλάζια παράταξη, διαπιστώνοντας τη θετική στάση του ηθοποιού. Στη συνέχεια ενημέρωσε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη βολιδοσκόπηση που έκανε και το ενδιαφέρον του Αλέξη Γεωργούλη.

Ωστόσο ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μια ειλημμένη απόφαση. Το ευρωψηφοδέλτιο που θα παρουσίαζε στους πολίτες δεν θα ήταν μια «λίστα διάσημων» με βασικό χαρακτηριστικό την αναγνωρισιμότητα που θα συγκέντρωνε τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά θα απαρτιζόταν από ανθρώπους που είτε είχαν εμπειρία και αντικείμενο τα ευρωπαϊκά θέματα, είτε θα συμβόλιζαν συγκεκριμένους κοινωνικούς τομείς. Έτσι οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ δεν είχαν καμία συνέχεια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οχι της ΝΔ σε γνωστά ονόματα για το ευρωψηφοδέλτιο

Την πόρτα της Πειραιώς χτύπησαν κι άλλα γνωστά ονόματα με την ίδια κατάληξη. Ο Κώστας Σόμμερ για μεγάλο διάστημα επιχείρησε να ενταχθεί στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς επιτυχία. Μάλιστα είχε θεαθεί στα γραφεία της ΝΔ προκειμένου να εκφράσει την επιθυμία του αυτή, αλλά όταν η απάντηση ήταν αρνητική χτύπησε την πόρτα της Ένωσης Κεντρώων, όπου τον υποδέχτηκαν και είναι εν τέλει υποψήφιος με το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση